Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας διεξήχθη το πρωί της Πέμπτης σε υπό κατάληψη κτήρια στα Εξάρχεια.

Ομάδες των ΜΑΤ, της ΟΠΚΕ και της Ασφάλειας Αττικής βρέθηκαν στη συνοικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικοί έκαναν έφοδο σε δύο κτήρια επί της οδού Τζαβέλλα, στο νούμερο 21 και στο νούμερο 24, έπειτα από πληροφορίες για διακίνηση ναρκωτικών. Επίσης, πραγματοποίησαν έρευνα σε διαμέρισμα κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επέμβαση, η οποία ξεκίνησε στις 06.00 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 11.00 με τη σφράγιση των κτηρίων και την παράδοσή τους στους ιδιοκτήτες τους, έγινε με εισαγγελική εντολή ύστερα από αίτημα που έκανε ο ιδιοκτήτης του ενός κτηρίου. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν πως έγιναν τουλάχιστον 102 προσαγωγές και τρεις συλλήψεις, εκ των οποίων και η 49χρονη η οποία είχε διαφύγει κατά την πρόσφατη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.

 

Σε δηλώσεις του ο ένας εκ των δύο ιδιοκτητών των κτηρίων της οδού Τζαβέλλα ανέφερε ότι είχε κάνει εδώ και καιρό μήνυση για την κατάληψη. Στο κτήριο της ιδιοκτησίας του, συνολικού εμβαδού 1.000 τ.μ., βρέθηκαν 50-60 άτομα.

Όπως είπε, είχε απευθυνθεί σε ανώτερο στέλεχος της Ασφάλειας για το ζήτημα της κατάληψης, απ’ όπου και είχε λάβει διαβεβαιώσεις πως θα υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας χωρίς να προσδιοριστεί ο χρόνος της εν λόγω επιχείρησης.

Ο ιδιοκτήτης ανέφερε ότι είχε κόψει την παροχή ρεύματος στο συγκεκριμένο κτήριο, όμως είχε επανασυνδεθεί. Παράλληλα, τόνισε ότι είναι αποφασισμένος να πουλήσει το κτήριο.

Ο ιδιοκτήτης του δεύτερου κτηρίου ενημέρωσε ότι αυτό τελούσε υπό κατάληψη από τις 17 Νοεμβρίου του 2018.

Πρόκειται για κτίσμα εμβαδού περίπου 750 τ.μ., όπου παλαιότερα στεγαζόταν το Δημόσιο Ψυχιατρείο.

Ο ίδιος είχε ενημερώσει τις Αρχές για την κατάληψη, ενώ η αστυνομία τού είχε πει πως θα γίνει επιχείρηση εκκένωσης, χωρίς να του προσδιορίσουν τον χρόνο.

Ο ιδιοκτήτης του κτηρίου είπε ότι δεν εντόπισε ζημιές, ωστόσο μίλησε για άθλιες συνθήκες υγιεινής. «Απορώ πώς ζούσαν εκεί μέσα άνθρωποι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο κτήριο βρέθηκαν 30-40 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης