Στο σημείο της φωτιάς στην περιοχή Μπάλα υπάρχουν και σήμερα δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για λόγους ασφαλείας. Η φωτιά όπως αναφέρει στο thebest.gr ο διοικητής του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Πάτρας Γιάννης Πετρούτσος οφείλεται σε εμπρησμό και δεν είναι η πρώτη φορά που η περιοχή γίνεται στόχος.

«Στο συγκεκριμένο είχαν γίνει απόπειρες και πέρυσι και πρόπερσι. Πέρυσι μάλιστα είχαμε βρει κι εμπρηστικό μηχανισμό», λέει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πυροσβεστική διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών και ήδη υπάρχει συγκεκριμένος προσανατολισμός. Μάλιστα υπάρχουν καταγγελίες για αρκετές εστίες που εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα.

Η φωτιά στο πέρασμά της έκαψε 170 στρέμματα δασικής έκτασης και 50 στρέμματα υπολειμμάτων καλλιεργειών. Οι συνθήκες για την αντιμετώπιση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολες και μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων ήταν να σωθεί η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα, καθώς και το να μην επεκταθεί η φωτιά σε κατοικημένη περιοχή, αλλά και στον ΧΥΤΑ της Ξερόλακκας.

«Μόλις έκαψε το χωράφι η φωτιά έπεσε σε χαράδρα. Η πρόσβαση ήταν δύσκολη και στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 7 – 8 μποφόρ», λέει ο κ. Πετρούτσος που έδινε τη μάχη της κατάσβεσης με τις υπόλοιπες δυνάμεις. Η φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ και το γεγονός δυσκόλευε ακόμα περισσότερο την επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Πυροσβεστική καταβάλλοντας μεγάλες προσπάθειες έκοψε τη φωτιά και η κατάσβεση συνεχίστηκε την επόμενη μέρα και με ρίψεις νερού από αεροσκάφη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης