Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας στη Βρετανία σχετικά με τη δράση hackers που συνδέονται με την ομάδα των Anonymous, οι οποίοι φέρεται να μπλόκαραν μια τηλεφωνική γραμμή της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, καταγράφοντας παράνομα συζητήσεις αξιωματικών της μονάδας.

Οι ακτιβιστές, που ανήκουν στην ομάδα Team Poison (Ομάδα Δηλητήριο), μπλόκαραν τη γραμμή κάνοντας αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα, εμποδίζοντας έτσι όσους είχαν να καταγγείλουν κάποιο πραγματικό περιστατικό. Οι ηχογραφημένες φάρσες τους καθώς και συνομιλίες αξιωματικών, προφανώς από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία του Λονδίνου (CTC) που συζητούν την επίθεση, αναρτήθηκαν στη συνέχεια στο YouTube.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε ενήμεροι ότι φαρσέρ τηλεφωνούσαν στη γραμμή αυτή και ηχογραφούσαν τις συνομιλίες τους με το προσωπικό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Τον Φεβρουάριο οι Anonymous δημοσιοποίησαν μια συνομιλία μεταξύ πρακτόρων του FBI και Βρετανών αστυνομικών οι οποίοι συζητούσαν για το ποια θα πρέπει να είναι η δράση τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους hackers.

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης