ΕΣΕΕ: «Στα επίπεδα των καθημερινών ο τζίρος της Κυριακής»

ΕΣΕΕ: «Στα επίπεδα των καθημερινών ο τζίρος της Κυριακής»
Στα επίπεδα των καθημερινών κυμάνθηκε ο τζίρος της Κυριακής στα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλη Κορκίδη, ο οποίος παρατηρεί πάντως ότι η σημερινή μέρα, μαζί με την Παρασκευή και το Σάββατο, συνέθεσαν ένα ενδιαφέρον τριήμερο εμπορικής κίνησης.

«Ο τζίρος της Κυριακής για άλλη μία φορά δεν εντυπωσίασε, αφού δεν διέφερε σε πωλήσεις από μια καθημερινή, ενώ από την έναρξη των εκπτώσεων μέχρι σήμερα είναι εμφανές ότι για τις προσωπικές τους αγορές οι καταναλωτές περιμένουν την επόμενη πληρωμή του μισθού και της σύνταξής τους, στο τέλος του μήνα» δήλωσε ο κ. Κορκίδης.

«Η πρώτη και μόνη Κυριακή των χειμερινών εκπτώσεων με ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα, σε συνδυασμό με την Παρασκευή του Αγίου Αντωνίου και το Σάββατο του Αγίου Αθανασίου, συνέθεσαν ένα ενδιαφέρον τριήμερο εμπορικής κίνησης, κυρίως λόγω των δώρων, των δύο συνεχόμενων ονομαστικών εορτών» πρόσθεσε πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Παράλληλα, ο κ. Κορκίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή λειτουργία των καταστημάτων, παρά τις αντιδράσεις μερίδας του εμπορικού κλάδου για το κυριακάτικο άνοιγμα.

Όπως είπε, «οι μικρομεσαίοι έμποροι και εμποροϋπάλληλοι στο λιανικό εμπόριο την Κυριακή 19 Ιανουαρίου ασχολήθηκαν μόνο με τα μαγαζιά και τους πελάτες τους, σεβάστηκαν τον νόμο και τις αποφάσεις των συναδέλφων τους, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των εμπορικών συλλόγων επέλεξε τη σοβαρή και υπεύθυνη εκπροσώπηση, προστατεύοντας την εικόνα της τοπικής αγοράς της πόλης τους».

Τέλος, ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι «η πρώτη εβδομάδα της περιόδου των εκπτώσεων που μόλις ολοκληρώθηκε κινήθηκε περίπου στα περσινά επίπεδα» και συμπλήρωσε πως «τουλάχιστον οι πρώτες ενδείξεις επισκεψιμότητας είναι σχετικά ενθαρρυντικές».


Διαβάστε επίσης: Ανοιχτά μαγαζιά με περιφρούρηση
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 14:23

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014, 17:26