Πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 18:36
Πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε
Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Βερολίνο, όταν εντοπίστηκε ύποπτο δέμα στο Yπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Όπως ήταν επόμενο, σήμανε αμέσως συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν πυροτεχνουργοί και ομάδες της Αντιτρομοκρατικής προκειμένου να ελέγξουν το πακέτο.

Το απόγευμα ανακοινώθηκε από τις γερμανικές Αρχές ότι το δέμα περιχείχε όντως εκρηκτικά τα οποία και εξουδετερώθηκαν. O τελικός παραλήπτης, ήταν ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Tο πακέτο έφερε σφραγίδα των ελληνικών ταχυδρομείων (σφραγίδα της “AIR MAIL” των ΕΛ.ΤΑ.), ενώ ο αποστολέας που αναφέρεται είναι ο... αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι ελληνικές Αρχές από τις γερμανικές! 

Τα στοιχεία του αποστολέα ήταν συγκεκριμένα τα εξής:

Georgiadis Spyridon Adonis
Akadimias 84
New Democracy
10678
Athina, Attica, Greece

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας ενημέρωσε τον Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι εκεί βρίσκεται το γραφείο του.
To zougla.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος ανέφερε πως έχει γίνει στόχος τρομοκρατών.

Ακούστε τι δήλωσε στο zougla.gr


«Τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως το πακέτο περιείχε μίγμα εκρηκτικών, το οποίο συνήθως χρησιμοποιείται στα πυροτεχνήματα. Ήταν σχεδιασμένο να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς για όποιον τον άνοιγε», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η γερμανική αστυνομία.

Πηγή φωτό: Bild.de
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης - Σωτήρης Σκουλούδης 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017, 22:49