Με πωλήσεις και κέρδη προ φόρων κοντά στα επίπεδα του 2014 έκλεισε τη χρήση 2015 η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), επιδεικνύοντας σταθερότητα στα οικονομικά της αποτελέσματα, παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που παρέχει σε καταναλωτές στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, την ουσιαστική απάλειψη των τόκων στα χρέη των πελατών της και τη μείωση στην κατανάλωση νερού τον τελευταίο χρόνο.

Η εταιρεία καλείται μεταξύ άλλων να διαχειριστεί απλήρωτους λογαριασμούς φορέων (π.χ. δήμων ή αθλητικών συλλόγων) και ιδιωτών που πλησιάζουν το 50% του τζίρου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για οφειλές, ύψους 35 εκατ. ευρώ, που συσσωρεύτηκαν στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων και ιδίως την τελευταία διετία, οι οποίες πάντως σε μεγάλο ποσοστό τους εξυπηρετούνται μέσω ρυθμίσεων.

Για να αντιμετωπίσει τους κακοπληρωτές, η ΕΥΑΘ έχει θέσει σε εφαρμογή 15μηνο πρόγραμμα για την αποσύνδεση 30.000 ρολογιών ύδρευσης (2.000 τον μήνα), ενώ για όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν ισχύουν σημαντικές ελαφρύνσεις στα τιμολόγια ύδρευσης (6000-7000 νοικοκυριά είναι σήμερα ενταγμένα στα κοινωνικά τιμολόγια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης