«Φυγάδευσαν» από το δικαστήριο τον «μαϊμού» επενδυτή

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 10:56
«Φυγάδευσαν» από το δικαστήριο τον «μαϊμού» επενδυτή
«Θερμό» επεισόδιο σημειώθηκε χθες στο δικαστήριο όπου επρόκειτο να εκδικαστεί υπόθεση απάτης με «πρωταγωνιστές» δύο Ηρακλειώτες, οι οποίοι εμφανίζονταν ως μεγαλοεπενδυτές και κατάφερναν να αποσπούν μεγάλα χρηματικά ποσά, εγγυώμενοι απόδοση έως και 10%.

Σε κατάσταση αμόκ, εξαπατηθέντες άρχισαν να κυνηγούν τον έναν εκ των δύο κατηγορουμένων - ο δεύτερος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο - και να ζητούν πίσω τα χρήματά τους. Ήταν τόσο τεταμένη η κατάσταση, που κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις, με τη συνδρομή των οποίων φυγαδεύτηκε ο κατηγορούμενος από την πλευρά της πλατείας Δασκαλογιάννη. Οι αστυνομικοί τον επιβίβασαν κακήν κακώς σε ταξί, το οποίο άρχισαν να καταδιώκουν κάποιοι από τους παθόντες.

Εις βάρος των δύο Ηρακλειωτών έχουν υποβληθεί μηνύσεις από 13 άτομα, τα οποία καταγγέλλουν ότι τους εξαπάτησαν με… δόλωμα τις μεγάλες αποδόσεις. Συνολικά εκτιμάται ότι οι παθόντες... επένδυσαν περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Η πρώτη μήνυση υποβλήθηκε τον Δεκέμβριο του 2010, ενώ η ομαδική ακολούθησε τον Ιανουάριο του 2011. Η δικαστική έρευνα εκτάθηκε και εκτός ελληνικών συνόρων και συγκεκριμένα στην Κύπρο.

Όπως προκύπτει με βάση την ομαδική μήνυση που έχει υποβληθεί στην Εισαγγελία Ηρακλείου, τα χρήματα «έφευγαν» από την Ελλάδα για Κύπρο και στη συνέχεια διοχετεύονταν, όπως αναφέρεται, σε ίδρυμα των Η.Π.Α..

Πρόκειται για μία υπόθεση με μεγάλο υπόβαθρο, κατά την οποία εταιρείες ιδρύονται εν μία νυκτί μόνο και μόνο για να διευκολύνουν ως «αγωγοί» τη μεταβίβαση χρημάτων σε εταιρείες, τράπεζες και ιδρύματα ανά τον κόσμο.

Πηγή: flashnews
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 11:30