Την προφυλάκιση του 30χρονου που κατηγορείται για τη δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς στη Φολέγανδρο, αποφάσισαν ο ανακριτής και ο εισαγγελέας, μετά την απολογία του, οι οποίοι διέταξαν και τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Ο 30χρονος την περασμένη Παρασκευή διέπραξε σκότωσε τη σύντροφό του στη Φολέγανδρο και σήμερα μεταφέρθηκε στον ανακριτή, αλλά και ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών που έκριναν την προφυλάκισή του. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κατηγορούμενος μετά από πολύωρη απολογητική διαδικασία ενώπιον του ανακριτή Νάξου κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για το έγκλημα σε βάρος της 26χρονης, την περασμένη Παρασκευή, στην Φολέγανδρο, όπου είχε βρεθεί για διακοπές το ζευγάρι.

Απολογούμενος ο κατηγορούμενος, ο οποίος επικαλείται ψυχικό νόσημα, φέρεται να επανέλαβε όσα είπε και στους αστυνομικούς ενώ ζήτησε την διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αίτημα που έγινε δεκτό από τον δικαστικό λειτουργό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες, τα ευρήματα του ιατροδικαστή φαίνεται να μην επιβεβαιώνουν την στιγμιαία ένταση μεταξύ θύτη και θύματος και την “κακιά στιγμή” που φέρεται να ανέφερε ο καθ’ ομολογίαν δράστης, καθώς διαφαίνεται μία άλλη εικόνα για όσα προηγήθηκαν του θανάτου της 26χρονης. 

Παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισής του για να πείσουν ότι ο 30χρονος αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, οι Αρχές δεν πείσθηκαν, κρίνοντας ότι ο δράστης ξυλοκόπησε και σκότωσε το θύμα με πρόθεση. 

Ο 30χρονος θα μεταφερθεί άμεσα στις φυλακές Κορυδαλλού. 

«Τη χτύπησε, την έσυρε και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα»

Νωρίτερα βγήκαν στη δημοσιότητα τα ευρήματα του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιόκα τα οποία αποτυπώνουν το τι πέρασε η Γαρυφαλλιά στα χέρια του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου της Δημήτρη Βέργου. 

Ο κ. Μπογιόκας, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε πως, όπως διαπίστωσε, ο δράστης χτύπησε την άτυχη κοπέλα, εν συνεχεία την έσυρε στα βράχια και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα. «Όπως διαπιστώθηκε, κατόπιν συμπλοκής ο δράστης έσυρε την κοπέλα στα βράχια και την έριξε στη θάλασσα ζωντανή. Είχε καταπιεί νερό» δήλωσε συγκεκριμένα ο κ. Μπογιόκας στο zougla.gr.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιατροδικαστική έκθεση, ο Δημήτρης Βέργος φέρεται να χτύπησε άγρια την κοπέλα (έφερε τραύματα στο κεφάλι), με αποτέλεσμα αυτή να μην μπορεί να αντιδράσει. Ειδικότερα η κοπέλα είχε μώλωπα από γροθιά στο δεξί μάτι, γδαρσίματα στη δεξιά πλευρά, αλλά και στην πλάτη, καθώς και ένα τραύμα στη δεξιά πλευρά του κεφαλιού της. 

Στη συνέχεια ο δράστης την έπιασε, την έσυρε στα βράχια και την πέταξε ζωντανή στη θάλασσα. Η κοπέλα, χτυπημένη καθώς ήταν, δεν είχε τη δυνατότητα να κολυμπήσει, με αποτέλεσμα να πεθάνει τελικά από πνιγμό. 

Όσον αφορά στα γδαρσίματα που είχε στο κορμί της, αυτά προήλθαν από την πτώση και το σύρσιμο στο έδαφος. Παράλληλα στον λάρυγγα και στα πνευμόνια εντοπίστηκε από τον ιατροδικαστή, όπως προαναφέρθηκε, μεγάλη ποσότητα θαλασσινού νερού, ενώ έφερε σημάδια χτυπημάτων και στον δεξιό μαστό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης