Στοιχεία με φωτογραφίες χρυσαυγιτών να εκπαιδεύονται με όπλα και να μαθαίνουν τρόπους επιθέσεων περιλαμβάνει η δικογραφία που έχουν στα χέρια τους οι αρχές. Οι νέες φωτογραφίες που έρχονται στο φως σοκάρουν, καθώς δείχνουν ότι μέλη και υποστηρικτές του κόμματος εκπαιδεύονταν σε τεχνικές πολέμου.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Βήματος», υπάρχει φωτογραφία μέλους της Χρυσής Αυγής που κρατά στα χέρια του μέχρι και αντιαρματικό εκτοξευτήρα Low.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Χρυσή Αυγή αρνείται ότι ο εικονιζόμενος είναι μέλος της.

Σε άλλη φωτογραφία άγνωστοι κρατούν όπλα και κάνουν επιδρομές σε σπίτια χρησιμοποιώντας τεχνικές κάλυψης. Στους τοίχους του κτιρίου είναι ζωγραφισμένη η σβάστικα αλλά και ο μυστικιστικός ρούνος Othila ή Othala, που, όπως αναφέρει το «Βήμα», απεικο­νίζει μια στέγη και συμβολί­ζει την πατρίδα και το καθήκον απέναντι σε αυτή. Τον έχει χρησιμοποιήσει και η παγανιστική θρησκεία Odinism, οι πιστοί της οποίας θεωρούν εαυτούς αντιπροσώπους της άριας κληρονομιάς.

Όπως ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή, τα συγκεκριμένα όπλα είναι ακίνδυνα και χρησιμοποιούνται για αγώνες paintball.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εν λόγω φωτογραφίες βρίσκονταν κυρίως σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές ηγετικών μελών του περιώνυμου πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, ο οποίος έχει συσχετισθεί άμεσα με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από έναν χρόνο στο Κερατσίνι. Μέλος αυτού του πυρήνα ήταν και ο δολοφόνος του άτυχου νεαρού, έγκλειστος σήμερα στις φυλακές Μαλανδρίνου, Γιώργος Ρουπακιάς. Ωστόσο μερικές από αυτές βρίσκονταν και στον ηλεκτρονικό υπολογιστή βουλευτών της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και δικαστικοί αναφέρουν ότι είναι «οι πιο ενδεικτικές φωτογραφίες για την υποδομή και τον παραστρατιωτικό σχεδιασμό της Χρυσής Αυγής. Η εκπαίδευση που θυμίζει ειδικές δυνάμεις του Στρατού και της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και εξάσκηση στο Πακιστάν και στο Αφγανιστάν μελών της Αλ Κάιντα, όπως και μεγάλες παραστρατιωτικές ομάδες, δείχνει την οργάνωση και τους απώτερους στόχους του ακροδεξιού μορφώματος. Εκπαιδεύονται σε επιδρομές που παραπέμπουν σε συνθήκες πολέμου και οι φωτογραφίες αυτές αποκαλύπτουν μία κλιμάκωση της σχεδιαζόμενης δράσης τους…».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους και σε μια φωτογραφία που δείχνει πιθανόν μέλος της Χρυσής Αυγής να κρατά αυτόματο όπλο σε ένα εμπορικό πλοίο. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υπενθύμιζαν ότι το 2012 είχε διαπιστωθεί ότι βουλευτής της Χρυσής Αυγής είχε εργασθεί ως ένοπλος φρουρός σε πλοίο εταιρείας με έδρα τη Γλυφάδα.

Αναφέρεται, τέλος, ότι παρά τις επιστάμενες, πολύμηνες έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των δικαστικών αρχών δεν έγινε γνωστό πού κρυβόταν το αναφερόμενο οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής. Στις καταθέσεις των προστατευομένων μαρτύρων υπήρχαν αναφορές για ύπαρξη τέτοιου είδους αποθηκών στον Ασπρόπυργο, στην Κόρινθο και αλλού, χωρίς ωστόσο να προκύψει οτιδήποτε σημαντικό.

Η απάντηση της Χρυσής Αυγής

Σχετικά με το δημοσίευμα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση:

«Από το πρωί κυκλοφορεί στο διαδίκτυο άρθρο από το “Βήμα”, το οποίο είναι ενδεικτικό της γελοιότητας του κατηγορητηρίου εναντίον της Χρυσής Αυγής, αλλά και του πολιτικού ελατηρίου της όλης διώξεως. Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται λόγο για “Αλ Κάιντα” εκπαίδευση μελών της Χρυσής Αυγής. Πάμε να δούμε, όμως, τα “νέα καυτά στοιχεία” που παρουσιάζει σήμερα το “Βήμα” και αναπαράγουν οι χαχόλοι του διαδικτύου.

»”Αίσθηση προκαλεί μία από τις φωτογραφίες στην οποία μέλος της ΧΑ κρατά στα χέρια του αντιαρματικό εκτοξευτήρα Low”, γράφει το καταγέλαστο ρεπορτάζ αναφερόμενο στην παραπάνω φωτογραφία.

»Κάνοντας μία απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο βλέπουμε ότι ο άνθρωπος που απεικονίζεται στην φωτογραφία προφανώς δεν είναι Χρυσαυγίτης, ενώ η φωτογραφία “στοιχείο” της δικογραφίας είναι από το διαδίκτυο. Παρακάτω παρουσιάζουμε μία ακόμα φωτογραφία του ίδιου ανθρώπου, ώστε να χρησιμοποιηθεί και αυτή ως “στοιχείο”.

»Όπως φαίνεται από την φωτογραφία ο εν λόγω είναι “προφανώς Χρυσαυγίτης”, αλλά από την… Τοπική Οργάνωση Μπαγκλαντές!

»Αμέσως μετά το ρεπορτάζ αναφέρεται σε “εκπαίδευση” μελών της Χρυσής Αυγής με “όπλα”. Το πρόβλημα στην εν λόγω φωτογραφία είναι ότι τα “όπλα” είναι καταφανώς τύπου paintball γεγονός που αποδεικνύεται πέραν κάθε αμφιβολίας από τις μποτίλιες με το αέριο προώθησης. Τα συγκεκριμένα “όπλα” διατίθενται ελεύθερα και μάλιστα σύλλογοι αυτού του αθλήματος, διοργανώνουν παιδικά πάρτι, όπου τα παιδιά παίζουν το εν λόγω άθλημα με τα “όπλα” – “στοιχεία” κατηγορίας εναντίον της Χρυσής Αυγής.

»Όπως έγραφε μία εφημερίδα προσκείμενη στη ΝΔ, “λερώνουν, αλλά δεν σκοτώνουν”. Το γεγονός ότι τα “όπλα” της δικογραφίας είναι ψεύτικα το είχε παραδεχτεί και το ίδιο το “Βήμα” σε παλιότερο δημοσίευμα, όμως τώρα το “ξεχνά” επιχειρώντας την επαναφορά του θέματος.

»Το τρίτο “στοιχείο” στο οποίο μάλιστα “εστιάζει η Αντιτρομοκρατική” είναι η φωτογραφία ενός ανθρώπου πάνω σε ένα πλοίο. Μετά τον εντυπωσιασμό της φωτογραφίας, αναφέρεται στο άρθρο ότι μιλάμε για “πιθανό μέλος” που κρατά αυτόματο όπλο σε πλοίο, ενώ στη συνέχεια γίνεται νύξη για ανθρώπους που νόμιμα συγκροτούν ασφάλεια σε πλοία που ταξιδεύουν σε περιοχές που δραστηριοποιούνται πειρατές, όπως π.χ. ο Περσικός Κόλπος ή οι ακτές της Σομαλίας.

»Με τέτοια “στοιχεία” κατηγορούν την Χρυσή Αυγή και κρατούν έγκλειστους τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Βουλευτές και στελέχη του Κινήματος, εδώ και έναν χρόνο. Ας πάνε άμεσα στην δίκη, αν τολμάνε, έτσι ώστε να δει όλος ο Ελληνικός Λαός την γελοιότητα».

Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης