Γ. Μπουτάρης: «Τα σφάλματά μας θα τα πληρώσουμε στις εκλογές»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 06:54
Γ. Μπουτάρης: «Τα σφάλματά μας θα τα πληρώσουμε στις εκλογές»
Έντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με αφορμή τους διαγωνισμούς στην υπηρεσία της καθαριότητας, μετά την παραπομπή πέντε υπηρεσιακών στελεχών στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για παρατυπίες.

«Ό,τι σφάλματα και να κάνουμε θα τα πληρώσουμε στις εκλογές. Στην παραπομπή στη Δικαιοσύνη δεν εμπλέκεται κανένα πολιτικό πρόσωπο» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, απευθυνόμενος προς τους δημοτικούς συμβούλους.

Ο κ. Μπουτάρης παραδέχτηκε πως η όποια ευθύνη «βαραίνει την παράταξη και τον ίδιο προσωπικά», ωστόσο κατηγόρησε τόσο την αντιπολίτευση όσο και τους αποστασιοποιημένους πως προχωρούν σε ψευδείς και αναληθείς κατηγορίες.

Ο δήμαρχος υπενθύμισε πως έγινε ΕΔΕ για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ αναφέρθηκε σε παλαιότερο περιστατικό, όπου τρεις δημοτικοί σύμβουλοι, ο Ανδρέας Κουράκης από τη διοικούσα παράταξη, ο Εφραίμ Κυριζίδης από τους «Εντάξει» και ο Γιώργος Αβαρλής από την «Ανοιχτή Πόλη», πραγματοποίησαν αυτοψία στους χώρους της εταιρείας που είχε αναλάβει τους διαγωνισμούς.

«Το θεατρικό με το Τρίο Στούτζες είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για το πόσο δυσάρεστα λειτουργεί η αντιπολίτευση» ανέφερε ο κ. Μπουτάρης, προσθέτοντας πως είναι ντροπή να κατηγορούνται υπάλληλοι για το εάν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στο θέμα, εξαπέλυσε επίθεση σε βάρος της διοίκησης, ζητώντας από τον Γιάννη Μπουτάρη να ζητήσει συγγνώμη από τους Θεσσαλονικείς. «Δεν θέλουμε να προκαταβάλουμε τη Δικαιοσύνη, καθώς το ζήτημα των διαγωνισμών πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης» είπε αρχικά ο κ. Καλαφάτης.

«Ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι διαβεβαίωναν ότι όλα είναι εντάξει, πως δεν υπάρχει θέμα και έμειναν σε λεκτικές επιθέσεις. Εμείς θα αναμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, όμως από την παραπομπή των πέντε αναμένουμε το αυτονόητο. Μια συγγνώμη, την οποία οφείλει ο δήμαρχος προσωπικά, αλλά και η διοίκησή του, όχι μόνον προς τους "Εντάξει", αλλά κυρίως προς τους Θεσσαλονικείς» πρόσθεσε.

Επίθεση εξαπέλυσε και ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη», Γιώργος Αβαρλής, λέγοντας πως όσοι έχουν ευθύνες θα πρέπει να παραιτηθούν. «Η διοίκηση ποιεί την νήσσαν. Δεν κάνει μια δήλωση ο δήμαρχος για το θέμα, δεν λέει κουβέντα» είπε προσθέτοντας πως «ξαναμπαίνει εισαγγελέας στον δήμο μετά την εποχή Παπαγεωργόπουλου».

Ο Μιχάλης Κωνσταντινίδης εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην τοποθέτησή του κράτησε αποστάσεις, λέγοντας πως «επειδή ακούστηκαν μεγάλες δηλώσεις όταν προέκυψε το ζήτημα με τους διαγωνισμούς, είμαστε περίεργοι να δούμε την εξέλιξη της υπόθεσης».

Η επικεφαλής της παράταξης «Γειτονιές σε Δράση» Μόνικα Αϊβάζογλου, αναφερόμενη στην παραπομπή των πέντε υπαλλήλων, αναρωτήθηκε: «Πώς προφυλάσσει ο δήμος τους υπαλλήλους; Γιατί να θέλουν μετά από τέτοια συμβάντα να μπουν σε επιτροπές; Ποιος πληρώνει τα δικαστικά έξοδα; Γιατί είναι περισσότερο υπόλογοι οι υπάλληλοι από τον αντιδήμαρχο που βάζει υπογραφή;».

Κατά την τοποθέτηση του δημάρχου, προέκυψε αντιπαράθεση μεταξύ του Σταύρου Καλαφάτη και της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώς Γούλα, για τον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται η συζήτηση. Ως αποτέλεσμα ήταν να διακόψει η κα Γούλα για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 06:54