Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

Βάρδια η οποία σε χρονική διάρκεια ξεπέρασε τις… 24 ώρες αναγκάστηκαν να κάνουν περισσότεροι από 100 αστυνομικοί (!) από διάφορες Υπηρεσίες και Διευθύνσεις της Αττικής που συμμετείχαν στην μεταγωγή κρατουμένων που εμπλέκονται στην αποκαλούμενη «μαφία των φυλακών Κορυδαλλού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Σωματείου Ειδικών Φρουρών για αυτό το πρωτοφανές γεγονός, η υπηρεσία των ενστόλων ξεκίνησε τις πρωινές ώρες της 1ης Μαρτίου 2019 (7:30 και 11:00 πρωί ), συνεχίστηκε την επόμενη μέρα 2 Μαρτίου 2019 κατά τις μεταμεσονύκτιες ώρες και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παραμένει ακόμη άγνωστο «αν και πότε τελείωσε τελικά το “εξπρές του μεσονυκτίου”».

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου, Στράτος Μαυροειδάκος, επικοινώνησε στις 22:30 περίπου το βράδυ, με τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διαμαρτυρόμενος έντονα για το γεγονός. Ο γεν. γραμματέας του Σωματείου έκανε λόγο για καταστάσεις που καταστρατηγούν τους νόμους και τις διατάξεις που διέπουν το Σώμα, ωστόσο η παρέμβαση του έπεσε στο κενό.

Σε δηλώσεις του στο zougla.gr, ο κ. Μαυροειδάκος τόνισε πως πρόκειται για σύνθλιψη της αξιοπρέπειας των αστυνομικών, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση, έδωσε και ένα ενδεικτικό παράδειγμα: Ένας υπαρχιφύλακας ο οποίος διατέθηκε από το Τ.Α. Ηλιούπολης στην Υ.Α.Ν/Α.Α προκειμένου να συμμετάσχει στην μεταγωγή, ξεκίνησε υπηρεσία στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής 1η Μαρτίου και τελείωσε την επομένη, 2 Μαρτίου, στις 10.00 το πρωί! Δηλαδή ήταν στους δρόμους 24 ώρες!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν σας κρύβω ότι αρκετοί συνάδελφοι έλεγαν ότι θα προτιμούσαν να ήταν κρατούμενοι παρά αστυνομικοί, και αυτό γιατί οι κρατούμενοι είχαν και νερό και φαγητό, εν αντιθέσει με τους αστυνομικούς» σημείωσε ο κ. Μαυροειδάκος.

Η διαταγή για την διάθεση των αστυνομικών

Ντούμας: Υπάρχει εποπτεία στην ΕΛ.ΑΣ.; Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, μιλώντας στο zougla.gr, ανέφερε πως πρόκειται για πρωτοφανή κατάσταση, η οποία συνθλίβει τα ανθρώπινα δικαιώματα των ενστόλων.  

«Έχουμε καταγγείλει κατά καιρούς παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εργαζομένων στην αστυνομία αλλά στον  βαθμό που έγινε με τους συναδέλφους που ξεκίνησαν το πρωί της μιας ημέρας, άλλαξε η μέρα και εκείνοι συνέχισαν να εκτελούν μία υπηρεσία που έθετε σε κίνδυνο τόσο την δική τους σωματική ακεραιότητα όσο και των πολιτών δεν ξανάγινε. Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής, με δική του ευθύνη, έστειλε 100 ανθρώπους και τους άφησε μέχρι την επόμενη ημέρα. Δεν ξέρω αλλά τελικά υπάρχει ιεραρχία και εποπτεία στην αστυνομία; Υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα; Σε λίγο οι αστυνομικοί θα φωνάξουν “βοήθεια, αστυνομία”. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Ντούμα στο zougla.gr

 

Για την υπόθεση το Σωματείο Ειδικών Φρουρών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης