ΓΕΝΟΠ: To 51% των μετοχών να παραμείνει στο Δημόσιο

ΓΕΝΟΠ: To 51% των μετοχών να παραμείνει στο Δημόσιο
Την πάγια θέση του να παραμείνει το 51% των μετοχών της ΔΕΗ στο Δημόσιο επανέλαβε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος.

«Η μοναδική εγγύηση να παραμείνει η ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο είναι το Δημόσιο να κρατήσει το 51% των μετοχών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη δέσμευση του πρωθυπουργού, σήμερα στη Βουλή, ότι το κράτος σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να απεμπολήσει το δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ.

«Γι' αυτό, πρόσθεσε, στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει τουλάχιστον το 51% των μετοχών», ενώ αναφορικά με τη δυνατότητα του Δημοσίου να ελέγχει την επιχείρηση διατηρώντας το 34% των μετοχών, όπως προβλέπει η κυβερνητική απόφαση, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ επικαλείται το παράδειγμα του ΟΤΕ.

Η ΓΕΝΟΠ θα συμμετάσχει την Τετάρτη στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Την ερχόμενη Δευτέρα, η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα αποφασίσει αν οι επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες που έχουν αποφασιστεί θα ξεκινήσουν αμέσως μετά, δηλαδή από την Πέμπτη ή αργότερα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, 17:49