Κατατέθηκε πριν από λίγο στον ανακριτή η βλητική αυτοψία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δολοφονήθηκε ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, συμφωνεί σε γενικές γραμμές με τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης.

Αναφέρονται τρία πιθανά σημεία στα οποία βρισκόταν ο 15χρονος την ώρα που δέχθηκε την μοιραία σφαίρα. Πιθανολογείται ότι η σφαίρα εξοστρακίστηκε στην τρίτη τσιμεντένια μπάλα, που βρίσκεται στο πεζοδρόμιο της οδού Τζαβέλα προς την Ζωοδόχου Πηγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως προκύπτει από τη βλητική αυτοψία, η απόσταση ανάμεσα στην τσιμεντένια μπάλα και το έδαφος, ήταν 36.5 εκατοστά.

Σύμφωνα με την υπεράσπιση του ειδικού φρουρού από τη βλητική εξέταση επιβεβαιώνεται ο ισχυρισμός του ότι δεν πυροβόλησε σε ευθεία βολή. Αντίθετα, οι δικηγόροι της οικογένειας του 15χρονου επιμένουν ότι αποδεικνύεται πως δεν έριξε στον αέρα, ενώ με δεδομένο την κλίση του δρόμου που βρισκόταν ο αστυνομικός που ήταν κατά 10 μοίρες πιο ψηλά από τον Αλέξη, προκύπτει ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει.

Αυτό συνάγεται και από τις μαρτυρικές καταθέσεις, σύμφωνα με τις οποίες σημάδευε με το δεξί του χέρι, κρατώντας το όπλο και με το αριστερό του χέρι. Ο κ. Τσοβόλας δήλωσε ότι μάταια και προκλητικά επιχειρούν οι κατηγορούμενοι να αντιστρέψουν την αλήθεια, πως δηλαδή πρόκειται για μία απρόκλητη δολοφονία εκ προθέσεως του Αλέξη, κάτι που είναι πλήρες βεβαιωμένο από όλα τα αποδεικτικά μέσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε δήλωση του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο συνήγορος των ειδικών φρουρών, Αλέξης Κούγιας, χαρακτήρισε για πρώτη φορά την υπόθεση ως «τραγωδία».

«Δεν αποτελεί δικαίωση για μένα, χάθηκε αυτό το αγγελούδι», ανέφερε, ωστόσο πρόσθεσε πως επαληθεύτηκε ο ειδικός φρουρός, Επαμεινώνδας Κορκονέας, καθώς από την αρχή υποστήριζε ότι πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα και μία τρίτη από εκπυρσοκρότηση, την ώρα που έβαζε το όπλο  στη θήκη. «Αυτό σημαίνει», πρόσθεσε, «ότι η σφαίρα βρήκε χαμηλά στη μπάλα κι αυτό φαίνεται από το χαμηλό ύψος που προσέκρουσε η βολίδα».  

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης