Guardian: Πώς μια 14χρονη Βρετανίδα έγινε σκλάβα του σεξ στην Ελλάδα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, 18:20
Guardian: Πώς μια 14χρονη Βρετανίδα έγινε σκλάβα του σεξ στην Ελλάδα
Μια 25χρονη Βρετανίδα περιγράφει στην εφημερίδα Guardian την απίστευτη ιστορία της και πώς οι διακοπές της που έκανε πριν από 11χρόνια στην Ελλάδα, μετατράπηκαν σε έναν εφιάλτη δίχως τέλος.

Το 2003, η 14χρονη τότε Μέγκαν Στήβενς, από τη βόρεια Αγγλία, πήγε με την μητέρα της διακοπές σε μια παραθαλάσσια ελληνική πόλη. Πρωτού καν το καταλάβει, η έφηβη κοπέλα έπεσε θύμα κυκλώματος εμπορίας ανθρώπων (human trafficking), που την χρησιμοποιούσαν για έξι χρόνια ως σκλάβα του σεξ.

Σήμερα, έντεκα χρόνια μετά, η Μέγκαν έγραψε βιβλίο με την τραγική και παράλληλα απίστευτη ιστορία της που φέρει τον τίτλο «Bought and Sold» και σε συνέντευξή της στον Guardian μιλά για το κύκλωμα και για το πώς ενεπλάκη σε αυτό.

Η κοπέλα αναφέρει ότι από την πρώτη κιόλας νύχτα των διακοπών της στην Ελλάδα νόμισε ότι βρήκε τον έρωτα και την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο ενός άνδρα αλβανικής καταγωγής, του Τζακ, τον οποίο γνώρισε σε μπαρ που πήγε μαζί με την μητέρα της.

Ο Τζακ μίλησε στην Μέγκαν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η οικογένειά του και ειδικότερα, για την μητέρα του, που όπως είπε ο ίδιος στην κοπέλα, χρειαζόταν χρήματα για να κάνει θεραπεία για καρκίνο. Έτσι, ο νεαρός Αλβανός έπεισε εύκολα την 14χρονη να μετακομίσουν στην Αθήνα για να εργαστούν σε μπαρ, το οποίο γνώριζαν τα εξαδέλφια του.

Αντί όμως για εργασία σε μπαρ ο Τζακ, που στο μεταξύ είχε γίνει αρκετά βίαιος απέναντι στη Μέγκαν, την έστελνε να δουλεύει σε μουντά ξενοδοχεία, στον δρόμο ή σε οίκους ανοχής. Η κοπέλα εξομολογείται ότι συναντούσε τουλάχιστον οκτώ πελάτες την ημέρα και ζούσε φοβισμένη και απελπισμένη, αφού ο Τζακ της απαγόρευε να μιλήσει σε οποιονδήποτε και της ζητούσε να στέλνει κάρτες στην μητέρα της γράφοντάς της πόσο όμορφα περνούσε μαζί του στην Αθήνα.

Η λύση για να ξεφύγει η Μέγκαν από τον φαύλο κύκλο της πορνείας δόθηκε όταν η κοπέλα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σχιζοφρενικό επεισόδιο. Τότε, μίλησε σε ένα άτομο από το προσωπικό για την κατάστασή της και το νοσοκομείο φρόντισε να βρεθεί η μητέρα της κοπέλας, που την πήρε και επέστρεψαν μαζί στη Βρετανία.

Η νέα γυναίκα τονίζει ότι ο εφιάλτης μοιάζει να τελείωσε και προσπαθεί τώρα να σταθεί στα πόδια της. Η 25χρονη βρήκε δουλειά ως υπάλληλος σε κατάστημα και το βιβλίο που έγραψε για την περιπέτειά της έχει λειτουργήσει για εκείνη θεραπευτικά. Όμως, δηλώνει ότι ψυχίατρος που την εξέτασε στη Βρετανία της χορήγησε Prozac, αφού η ίδια αντιμετώπιζε πολλά ψυχολογικά προβλήματα, μεταξύ των οποίων και φόβο να βρεθεί ανάμεσα σε πολλούς ανθρώπους ή να δείξει εμπιστοσύνη στους άλλους.

Σύμφωνα με έκθεση των Ηνωμένω Εθνών 2,4 εκ. άνθρωποι στον κόσμο είναι θύματα trafficking και το 80% από αυτούς είναι γυναίκες που έχουν γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης και εργάζονται ως σκλάβες του σεξ. Η κάθε μία από αυτές τις γυναίκες μπορεί να αποφέρει στον διακινητή της κατά μέσο όρο 650 ευρώ την εβδομάδα.


Διαβάστε επίσης: Εμπορία ανθρώπων στην Ελλάδα
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουνίου 2014, 19:40

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015, 18:20