Συνεχίζεται η απεργία πείνας των φυλακισμένων μελών του Δικτύου Αγωνιστών Κρατουμένων (Δ.Α.Κ.).

Η κατάσταση της υγείας τους συγκεντρωτικά είναι η ακόλουθη σύμφωνα με την ιατρό Λίνα Βεργοπούλου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. ΣΤΑΜΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ: (35η μέρα απεργίας) ,απώλεια βάρους 19% του αρχικού Σ.Β. του. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας. Η κατάσταση της υγείας του κρίσιμη.

2. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΤΑΣΟΣ: ( 35η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 19% του αρχικού Σ.Β. του. Κρατείται στις φυλακές Δομοκού, με ανύπαρκτες υποστηρικτικές δομές υγείας και ανεπαρκή δυνατότητα παρακολούθησης από τους προσωπικούς ιατρούς του, λόγω απόστασης. Η κατάσταση του και οι ειδικές συνθήκες απομόνωσής του, δημιουργούν έντονη ανησυχία στους ιατρούς του.

3. ΧΑΡΙΣΗΣ ΦΟΙΒΟΣ: (35η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 20% του αρχικού Σ.Β. του. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Αττικό νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του κρίσιμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

4. ΝΤΑΛΙΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ: (35η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 15% του αρχικού Σ.Β. του. Νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γ.Ν. Νίκαιας. Η κατάσταση της υγείας του οριακά σταθερή.

5. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ: ( 35η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 15% του αρχικού Σ.Β. του. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές του Κορυδαλλού. Η κατάσταση της υγείας του οριακά σταθερή.

6. ΣΑΡΑΦΟΥΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ: (28η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 13,5 % του αρχικού Σ.Β. του. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάσταση της υγείας του οριακά σταθερή.

7. ΜΠΟΥΡΖΟΥΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ : (21η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 7% του αρχικού Σ.Β. του. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάσταση της υγείας του σχετικά σταθερή.

8. ΠΟΛΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ: (21η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 6% του αρχικού Σ.Β. του. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάσταση της υγείας του σχετικά σταθερή.

9. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ: (14η μέρα απεργίας ), απώλεια βάρους 5% του αρχικού Σ.Β. του. Κρατείται στις Δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Η κατάσταση της υγείας του σχετικά σταθερή.

Η γιατρός αναφέρει:

Συμπερασματικά σημειώνω πως, το ύστατο μέσο της απεργίας πείνας που χρησιμοποιεί ο άνθρωπος για την επίτευξη του όποιου σκοπού του, έχει σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή, εξαντλητική και επώδυνη καταστροφή και αποδόμηση του οργανισμού με μακροχρόνιες βλάβες (τις περισσότερες φορές μη αναστρέψιμες) στα ζωτικά του όργανα, που όσο περνούν οι μέρες τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να επανέλθει ο οργανισμός στην αρχική του κατάσταση (χωρίς απώλειες σωματικές και ψυχολογικές) και παραμένει δυνατό μόνο αυτό το σπάνιο φαινόμενο πνευματικής πειθαρχίας και στοχοπροσήλωσης, που θα τον οδηγήσει ή στον επαπειλούμενο θάνατο, ή στην ικανοποίηση των αιτημάτων του.

Η ίδια η ιστορία το αποδεικνύει.

Ο απεργός πείνας βάζει την αξιοπρέπεια του πάνω απ’ την ίδια του τη ζωή και πάντα κερδίζει τη πρώτη, ακόμα κι όταν χανει τη δεύτερη.

Για μία ακόμα φορά, θέλω να τονίσω πως πιστεύω, ότι η κοινωνία μας, θα ανταποκριθεί άμεσα και θα αναδείξει ότι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή αποτελεί θεμελιώδη αξία της !!!

Αθήνα 05/04/2015.

Διαβάστε επίσης:

Κείμενο Μαζιώτη για την απεργία πείνας και τον ΣΥΡΙΖΑ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 5 Απριλίου 2015, 19:56

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης