Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, οι κάτοικοι της Ακαδημίας Πλάτωνος διαμαρτυρόμενοι για την τσιμεντοποίηση της περιοχής.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν: «ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ.Είμαστε πάντα εδώ και λέμε “ΟΧΙ” στα σχέδια σας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την επίκληση της οικονομικής κατάστασης της χώρας ο δήμος Αθηναίων, προωθεί την τσιμεντοποίηση των Λαχανόκηπων, μιας έκτασης 25 στρεμμάτων ανάμεσα στο αρχαιολογικό άλσος της Ακαδημίας Πλάτωνος και της Λένορμαν.

Αυτή την Κυριακή συγκεντρωνόμαστε στα σχολεία ανάμεσα στους Λαχανόκηπους (Περιβόλια).
Η έκταση αυτή είναι ό,τι λέει η λέξη: “Λαχανόκηποι” ή αλλιώς “Περιβόλια”. Και πρέπει να μείνει πράσινη και να εφαρμοστεί μετά από 43 χρόνια η απόφαση για την απαλλοτρίωση τους. Και “εργαλεία” για να μετεξελιχθεί σε χώρο πρασίνου και αθλητισμού, υπάρχουν όπως το “Πράσινο ταμείο” με τα έσοδα από τους ημιυπαίθριους ή το Προεδρικό Διάταγμα για την εισφορά γης.

Το ερώτημα είναι: ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟ Η ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ΄αυτό το ερώτημα πρέπει να απαντήσει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος κινδυνεύει να είναι ο πρώτος δήμαρχος της δημοκρατικής παράταξης που θα παραδώσει ελεύθερους χώρους στο κέντρο της Αθήνας, προς τσιμεντοποίηση. Κινδυνεύει να σπάσει μια αλυσίδα, ανάμεσα σε αρχαιολόγους, όπως ο Αριστόφρονας και το Σταυρόπουλο που έσκαψαν για να θυμίσουν πως ΕΔΩ υπήρξε η Ακαδημία του Πλάτωνα. Κινδυνεύει να διακόψει μια αόρατη σκυταλοδρομία, ανάμεσα στο Μπέη, τη Μελίνα, τον Έβερτ , και τη Μπιρμπίλη. Κινδυνεύει να προκαλέσει ρήξη με όλους εκείνους τους ανώνυμους, αρχαιολόγους, κατοίκους, πολίτες, βουλευτές σε όλους εκείνους που χωρίς κανένα άλλο συμφέρον, υπερασπίζονται τους ελεύθερους χώρους και τη μνήμη.

Το 2011 είναι ανεπίτρεπτο να κινούμαστε με τη λογική του 1960. Εν κρυπτώ και με μπετόν.
Η θέση μας είναι ξεκάθαρες. Από κάτω οι πέτρες “φωνάζουν”, και οι λέξεις που φέρουν οι επιγραφές ,είναι στα ελληνικά.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα: Είμαστε πάντα εδώ και λέμε “όχι” στα σχέδια σας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης