Ελπιδοφόρα είναι τα μηνύματα από την Κίνα για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας της Ελλάδας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ και του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Πεκίνο με εκπροσώπους του πολιτικού και επιστημονικού κόσμου και της επιχειρηματικής κοινότητας της Κίνας.

Ο κ. Πατούλης παρουσίασε τα σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού υγείας, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον γηριατρικό τουρισμό και στον τουρισμό υγείας και ευεξίας. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ επεσήμανε ότι το 24% του πληθυσμού της Κίνας είναι άτομα τρίτης ηλικίας που ταξιδεύουν και ενδιαφέρονται για τον τουρισμό υγείας. Πρόσθεσε ότι «τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα. Η Ελλάδα μπορεί να γίνει σημαντικός παίκτης του τουρισμού υγείας, στην αγορά της Κίνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΙΣΑ, κατά τις συναντήσεις έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα υγειονομικά και ασφαλιστικά συστήματα των δύο χωρών, ενώ συζητήθηκαν τρόποι υγειονομικής κάλυψης των Κινέζων τουριστών. Αποφασίσθηκε η δημιουργία ειδικής Επιτροπής που θα επεξεργαστεί το πλαίσιο της περαιτέρω συνεργασίας, μεταξύ των φορέων των δύο χωρών.

Μετά το πέρας της σύσκεψης, υπεγράφη Συμφωνία Συνεργασίας με την πρόεδρο της Ένωσης Γυναικών Γιατρών Κίνας κυρία Han Lu, παρουσία επιχειρηματικών και οικονομικών παραγόντων της Κίνας. Επίσης, ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κίνας κ. Liuqian. Συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούσαν στα υγειονομικά συστήματα των δύο χωρών και υπεγράφη Σύμφωνο Συνεργασίας, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την ανάπτυξη της κινεζικής παραδοσιακής ιατρικής στη χώρα μας, την ανταλλαγή φοιτητών και τη διευκόλυνση των Ελλήνων επιστημόνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης