Ο διοικητής Ασφαλείας, Γ. Δικόπουλος, και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Ε. Οικονόμου, ανέλαβαν το έργο της ενημέρωσης για την αστυνομική επιχείρηση στον Βύρωνα, που οδήγησε στον θάνατο ενός 25χρονου αλβανικής καταγωγής και στον τραυματισμό δύο αστυνομικών.

Σύμφωνα με τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς, οι αστυνομικοί της ασφάλειας είχαν θέσει υπό παρακολούθηση επί δύο ημέρες τους κακοποιούς με το κόκκινο, κλεμμένο από το Μενίδι, Ι.Χ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν το όχημα έφτασε το απόγευμα στον Βύρωνα, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.  το μπλόκαραν και ζήτησαν από τους δράστες να παραδοθούν.

Εκείνοι, όμως, ξεκίνησαν να πυροβολούν. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας ληστής.

Ωστόσο, ο οδηγός, ο οποίος ήταν δραπέτης από τις 25 Δεκεμβρίου από τις φυλακές της Λάρισας, επιχείρησε να διαφύγει. Όταν, όμως, αντιλήφθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό, μπήκε σε παρακείμενο φούρνο και ξεκίνησε «μάχη» με τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά, είπε ο κ. Δικόπουλος, έριξε  5 χειροβομβίδες από τις οποίες εξερράγησαν οι 3.

Μετά τη σύλληψη και των δύο ανδρών, ακολούθησε έρευνα στην οικία τους, όπου και βρέθηκαν 4 Καλάσνικοφ, μία καραμπίνα, 30 χειροβομβίδες, μία βαριοπούλα και ποσότητα εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ.

Επίσης βρέθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα αμάξι ασημί μάρκας Peugeot, το οποίο είναι αυτό που οδηγούσαν οι 2 δράστες χθες στο συμβάν του Αμαρουσίου.

Ακόμη, εικάζεται πως στη σκηνή της συμπλοκής βρέθηκε και το όπλο που αφαίρεσαν χθες από τον έναν αστυνομικό.

Ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τη λύπη του για τον χαμό του νεαρού πολίτη στην ανταλλαγή των πυροβολισμών, υποστηρίζοντας πως δεν μπορούσε να στηθεί η επιχείρηση με τη συνδρομή των ΕΚΑΜ, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θύμα μάλλον φοβήθηκε, ξεκίνησε να τρέχει και χτυπήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός πολίτης κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στο Βύρωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης