«Η κυβέρνηση ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 12:12
«Η κυβέρνηση ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης»
«Ο αγώνας μας για μια καλύτερη αυτοδιοίκηση, για μία καλύτερη Ελλάδα, δεν τελειώνει εδώ. Συνεχίζουμε για την προώθηση μεταρρυθμίσεων ουσίας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπ. Εσωτερικών «Κλεισθένης Ι».

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις προτάσεις των αυτοδιοικητικών οργανώσεων και προχώρησε στην ψήφιση ενός νομοσχεδίου χωρίς «κανέναν αναπτυξιακό προσανατολισμό και καμία μεταρρύθμιση». «Στόχος του είναι να απορρυθμίσει τη λειτουργία των δήμων και να αλώσει τον χώρο της Αυτοδιοίκησης» επεσήμανε.

Επίσης, ο κ. Πατούλης απέδωσε στην κυβέρνηση απροθυμία να κάνει ένα βήμα προς την ενδυνάμωση της τοπικής διακυβέρνησης, «μέσω της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων», οδηγώντας την αυτοδιοίκηση «σε μια αρνητική πρωτιά» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ψήφισε το χειρότερο νομοσχέδιο στην ιστορία της ευρωπαϊκής αυτοδιοίκησης και εξέθεσε τη χώρα μας, η οποία απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Χάρτας της Αυτοδιοίκησης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2018, 12:14