Ματαιώθηκε η τελετή αναγόρευσης, που είχε προγραμματιστεί για την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου, του Γερμανού καθηγητή Χάινς Ρίχτερ σε Επίτιμο Διδάκτορα, από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Αιτία η συγκέντρωση πολιτών στον χώρο του Ωδείου Ρεθύμνης, οι οποίοι εξέφραζαν έντονες διαμαρτυρίες κατά του κ.Ρίχτερ αλλά και κατά των Πανεπιστημιακών ζητώντας να μη γίνει η τελετή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ στην αίθουσα επρόκειτο να ξεκινήσει η εκδήλωση, εισήλθαν οι διαμαρτυρόμενοι οι οποίοι φώναζαν πως ο κ.Ρίχτερ είναι ανεπιθύμητος στο Ρέθυμνο και την Κρήτη γενικότερα. Προ του κλίματος έντασης που είχε δημιουργηθεί ,ο Αναπληρωτής Πρύτανης κ.Καρδάσης ανακοίνωσε την ματαίωση της τελετής.

Να σημειωθεί ότι πέριξ του Ωδείου υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μεταξύ των συγκεντρωμένων ήταν άτομα, συγγενείς θυμάτων της γερμανικής κατοχής που στα χέρια τους κρατούσαν φωτογραφίες των νεκρών τις οποίες επιδείκνυαν στον Χάινς Ρίχτερ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Χάινς Ρίχτερ είναι ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Μάνχαϊμ της Γερμανίας και φέρεται να έχει χαρακτηρίσει «στρατιωτικό μύθο» την ιστορική Μάχη της Κρήτης και τις θηριωδίες των ναζί στο νησί.

ΠΗΓΗ: rethnea.gr

Α.Α.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης