«Η μάχη της ταβέρνας»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, 12:01
«Η μάχη της ταβέρνας»
Πινακίδα με την ένδειξη «κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής» θα αναρτούν από την 1η Αυγούστου οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος στα καταστήματα που θα μπαίνει λουκέτο λόγω μη έκδοσης αποδείξεων.

Με αφορμή τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% και την εκτεταμένη παραβατικότητα που διαπιστώνεται σε τουριστικούς προορισμούς, το Υπουργείο Οικονομικών είναι διατεθειμένο να δείξει τα δόντια του στους φοροφυγάδες και να στείλει ηχηρό μήνυμα πως όσοι επαγγελματίες διανοηθούν εφεξής να φοροδιαφύγουν θα αντιμετωπιστούν ως κοινοί εγκληματίες.

Με εντολή του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρης και ο γενικός γραμματέας του ΣΔΟΕ Στ. Στασινόπουλος κατήρτισαν ειδικό σχέδιο ελέγχων των επιχειρήσεων εστίασης και τροφοδοσίας, το οποίο περιλαμβάνει αφενός ελέγχους σε περίπου 3.000 επιχειρήσεις, αφετέρου επαναφέρει στο προσκήνιο αυστηρές διατάξεις για την τιμωρία της φοροκλοπής οι οποίες παρέμεναν για αρκετό καιρό ανενεργές.

 Για τους ελέγχους αυτούς που αναμένεται να κρατήσουν έως το τέλος Σεπτεμβρίου «στρατολογήθηκαν» ήδη 1.400 εφοριακοί, εκ των οποίων 700 στελέχη του ΣΔΟΕ και 700 υπάλληλοι Εφοριών (ελεγκτικά κλιμάκια Εφοριών). Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σαφάρι σε νυχτερινά κέντρα, μπαρ, εστιατόρια, ξενοδοχεία, οργανωμένες παραλίες και μπιτς μπαρ δεκάδων νησιών και δημοφιλών προορισμών στην ηπειρωτική χώρα, προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν παραβάσεις ως προς την έκδοση αποδείξεων και την απόδοση του ΦΠΑ από τους επιχειρηματίες.

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2013, 12:05