Η Πέλλα φιλοξενεί καθηγητές και φοιτητές από το Darwin

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, 13:42
Η Πέλλα φιλοξενεί καθηγητές και φοιτητές από το Darwin
Για δεύτερη συνεχή χρονιά φιλοξενούνται φέτος στην Πέλλα καθηγητές και σπουδαστές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Ελληνική Γλώσσα και Πολιτισμό του Πανεπιστημίου Darwin της Αυστραλίας.

Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακό πρόγραμμα, το οποίο παρακολουθούν φοιτητές θετικών ή θεωρητικών επιστημών από διάφορα πανεπιστήμια της Αυστραλίας. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στην Ελλάδα (Κάλυμνο και Μακεδονία) και οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε βιωματική επαφή με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό. Επίσης, στο πρόγραμμα διδάσκουν και Έλληνες καθηγητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης καλωσόρισε τους καθηγητές, φοιτητές και συνοδούς τους στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο καθηγητής κ. Γεώργιος Φρατζής, ενώ παραβρέθηκαν επίσης οι εκπρόσωποι των υποστηρικτικών φορέων του προγράμματος: ο πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας κ. Γιάννης Νικολάκης, ο Πρωτοπρεσβύτερος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας και Κολεγίου του Αγίου Γεωργίου κ. Διογένης Πατσούρης και ο πρόεδρος του Ελληνικού Μακεδονικού Συλλόγου Ντάργουιν κ. Στράτος Πούλος με τη σύζυγό του, κα Αγγελική Πούλου, η οποία επίσης ανήκει στο διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Darwin.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στη σημαντική ιστορία της Πέλλας, γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, και παρουσίασε στοιχεία από τη σύγχρονη κοινωνική και οικονομική γεωγραφία της. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, «τα προϊόντα της Πέλλας διακρίνονται για την ποιότητά τους, λόγω των ιδιαίτερων μικροκλιματικών συνθηκών της περιοχής και το ''στοίχημα'' είναι να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε ισχυρά δίκτυα προώθησης σε αγορές του εξωτερικού». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη σημασία της διατήρησης των σχέσεων και επαφών μας με την ελληνική ομογένεια και τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προς αυτήν την κατεύθυνση. «Θέλουμε να δημιουργήσουμε επιχειρηματικές γέφυρες συνεργασίας με τα μέλη και τους επιχειρηματίες των ελληνικών κοινοτήτων για την προώθηση των προϊόντων της Πέλλας και την προβολή του τοπικού τουρισμού» τόνισε.

Η ομάδα συνέχισε την περιήγησή της στην περιοχή των Καταρρακτών της Έδεσσας και στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012, 14:24