Ακόμη και ο διοικητής του Λαϊκού Νοσοκομείου δε δύναται να κατανοήσει πώς κρατήθηκαν οι μισθοί 300 ειδικευόμενων γιατρών και οι υπερωρίες 1.000 νοσηλευτών και γιατρών. Η Εθνική Τράπεζα δέσμευσε τους λογαριασμούς του νοσοκομείου, ύστερα από απαίτηση της φαρμακευτικής εταιρείας «Octaform», η οποία, λόγω των 2,5 εκατ. ευρώ που της χρωστάει το νοσοκομείο, έχει προβεί σε διαδικασία κατάσχεσης.

Η δέσμευση των μισθών των εργαζομένων αποτελεί πρωτοφανές γεγονός εκτός αν η τράπεζα και ο εν λόγω προμηθευτής, ταυτίζουν το δημόσιο νοσοκομείο με τους εργαζομένους του και θεωρούν ότι, αφού δεν πληρώνει το Δημόσιο, θα πρέπει να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το νόμο είναι σαφές ότι σε καμία περίπτωση δε δύναται να δεσμευθεί από κανέναν ο λογαριασμός μισθοδοσίας ενός εργαζομένου. Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, οι εν λόγω λογαριασμοί είναι «περίεργοι», καθώς, όπως διαπιστώθηκε, δεν είναι χαρακτηρισμένοι ως «λογαριασμοί μισθοδοσίας» αλλά σαν λογαριασμοί του νοσοκομείου. Που σημαίνει ότι η διεκδικούσα εταιρεία «Octaform» μπορεί να ζητήσει τη δέσμευσή τους ως περιουσία του νοσοκομείου. Όπως και έπραξε.

Η Εθνική Τράπεζα από την πλευρά της, με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει:
«Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., με αφορμή το Δελτίο Τύπου της ΑΔΕΔΥ με το οποίο κατηγορείται η Τράπεζα ως υπεύθυνη παρακράτησης του μισθού του προσωπικού του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, ανακοινώνει τα εξής προς αποκατάσταση της αλήθειας: Με βάση δικαστική απόφαση (Διαταγή Πληρωμής του Δικαστή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) φαρμακευτική εταιρεία επέβαλε κατά του Λαϊκού Νοσοκομείου κατάσχεση για ποσό 2.487.554,29 ευρώ στα χέρια της Εθνικής Τράπεζας. Η συντηρητική κατάσχεση, σύμφωνα με το νόμο και ανεξάρτητα από τη θέληση της Εθνικής Τράπεζας, έχει ως συνέπεια τη δέσμευση κάθε ποσού που τυχόν έχει το Νοσοκομείο στην Τράπεζα μέχρι του ύψους της κατάσχεσης. Το όλο θέμα είναι διαφορά μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας και του Νοσοκομείου, το οποίο αυτό και μόνο μπορεί να προβεί σε όλα τα νόμιμα μέσα για την αποδέσμευση του ποσού. Η Εθνική Τράπεζα θα πράξει ό,τι της επιτρέπεται για την αποδέσμευση του λογαριασμού και τη διάθεση του ποσού».

Τα ερωτήματα που τίθενται όμως είναι τα εξής:
-Για ποιο λόγο οι λογαριασμοί αυτοί που είναι καθαρά μισθοδοτικοί, δεν έχουν χαρακτηριστεί αναλόγως, αλλά έχουν περαστεί από την Τράπεζα ως απλοί λογαριασμοί του Λαϊκού Νοσοκομείου;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Με ποιο δικαίωμα μια εταιρεία δεσμεύει τα χρήματα των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού;

-Στα χρήματα που δεσμευτήκαν είναι και ο μισθός της κυρίας Νατάσας Παζαΐτη;

-Γιατί η Τράπεζα, ενώ προφανώς γνωρίζει ότι πρόκειται για λογαριασμούς μισθοδοσίας, επέτρεψε να γίνει η δέσμευση;

-Δε φτάνει που οι γιατροί και οι νοσηλευτές μας είναι από τους πιο κακοπληρωμένους της Ευρώπης, πρέπει να υφίστανται τέτοιου είδους απαράδεκτες τακτικές;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης