Ιερείς… τοκογλύφοι στα Φάρσαλα

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 17:36
Ιερείς… τοκογλύφοι στα Φάρσαλα
Κύκλωμα τοκογλυφίας εξαρθρώθηκε στα Φάρσαλα, αποτελούμενο από τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο ιερείς 35 και 49 ετών.

Ο ένας εκ των δύο είναι ιερωμένος σε εκκλησία των Φαρσάλων και ο άλλος σε εκκλησία χωριού της περιοχής. Το κύκλωμα συμπλήρωναν ένας αλλοδαπός και ένας Ρομά.

Όπως έγινε γνωστό, μετά από σχετική ανακοίνωση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, η υπόθεση έφτασε στην αστυνομία, μετά από καταγγελία ενός άλλου ιερέα. Ο 51χρονος ο οποίος αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, είχε δανειστεί από τον 28χρονο αλλοδαπό το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, δίδοντάς του συναλλαγματικές αξίας 37.000 ευρώ. Μετά το δανεισμό του, ο ιερέας άρχισε να δέχεται απειλές κατά της ζωής του και κατά της οικογένειάς του για την εξόφληση του ποσού, από τον 28χρονο τσιγγάνο, συνεργάτη του αλλοδαπού. Τότε ο ίδιος κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας σε συνεννόηση με τον παθόντα, σχεδιάστηκε συνάντηση κατά την οποία οι δύο προαναφερόμενοι δράστες παρέλαβαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Αμέσως συνελήφθησαν για τοκογλυφία και εκβιασμό και οδηγήθηκαν στο τμήμα. Από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο δράστες ήταν συνεργοί δύο ιερέων, με τον ένα εκ των οποίων μάλιστα συναντήθηκαν για να του παραδώσουν το ποσό.

Εις βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πρωτοδικών Λάρισας.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 31 Μαΐου 2011, 17:38