Εικόνα διάλυσης παρουσιάζει ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Ηγουμενίτσας του ΟΑΕΔ, ύστερα από τις απολύσεις προσωπικού σε προσωπικό μαγειρείου και καθαριότητας με αποτέλεσμα ο σταθμός να υπολειτουργεί. Μάλιστα από τις 7 Νοεμβρίου όπου απολύθηκαν τα 4 άτομα που απασχολούνταν στην καθαριότητα και συντηρούσαν μια έκταση 1280 τ.μ ο Βρεφονηπιακός Σταθμός λειτουργεί χωρίς προσωπικό καθαριότητας και πάντα με αυξημένο καθώς και ορατό τον κίνδυνο υγείας για τα βρέφη και τα νήπια που φιλοξενούνται σε αυτόν.

Τα παραπάνω προκύπτουν από καταγγελία του Συλλόγου Γονέων κα Κηδεμόνων Μαθητών του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ηγουμενίτσας που εστάλη στον τύπο και απευθύνεται προς τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας, τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, στην Περιφερειακού Δ/ντη ΟΑΕΔ Ηπείρου, στη διοίκηση του ΟΑΕΔ όπως με ταυτόχρονη κοινοποίηση προς τον Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη Θωμά και τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ.Κάτσινο Γεώργιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η επιστολή διαμαρτυρίας έχει ως εξής:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με την παρούσα σας εκφράζουμε την αντίδρασή μας ως προς την απόλυση προσωπικού από τον ΒΝΣ ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας. Ξεκινώντας με την απόλυση 2 ατόμων προσωπικού μαγειρείου από την 18/9/2013, που οδήγησε σε δυσλειτουργία το Σταθμό, προχωρήσατε στην εκ νέου απόλυση του συνόλου των 4 ατόμων προσωπικού καθαριότητας από την 7/11/2013. Από την συγκεκριμένη ημερομηνία έως και σήμερα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός λειτουργεί χωρίς προσωπικό καθαριότητας θέτοντας άμεσα σε κίνδυνο την υγεία 39 βρεφών και νηπίων. Ο Σταθμός λειτουργούσε έως και σήμερα με αυτά τα 4 άτομα ως προσωπικό καθαριότητας για ένα κτηριακό συγκρότημα 1280 τμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως γονείς ανησυχούμε για την υγιεινή και την άψογη καθαριότητα των χώρων που κινούνται τα παιδιά μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι η υγιεινή στους συγκεκριμένους χώρους πρέπει να είναι ιδιαίτερα σχολαστική γιατί ο κίνδυνος μολύνσεων και μετάδοσης ιώσεων είναι πολύ μεγάλος. Είναι ένα κομμάτι που δεν μπορεί να παραμεληθεί και χωρίς αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει ο βρεφονηπιακός σταθμός.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Την άμεση και μόνιμη λύση του προβλήματος, φέρνοντας άμεσα προσωπικό καθαριότητας, καθώς:
Α) ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.
Β) ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ

Την απόλυση των 6 εργαζομένων του ΒΝΣ ΟΑΕΔ Ηγουμενίτσας, ως άδικη και αναίτια, καθώς αυτοί αποτελούσαν αναπόσπαστο μέρος της εύρυθμης λειτουργίας του Σταθμού μας.
Από τη λήψη της παρούσας, σας καθιστούμε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ υπεύθυνους για την ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ των παιδιών μας, καθότι εν έτη 2013 θεωρούμε αδιανόητο και ανεπίτρεπτο να λειτουργεί βρεφονηπιακός σταθμός χωρίς προσωπικό καθαριότητας.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου
Παππά Παναγιώτα

Επιμέλεια: Ανδρέας Ντίνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης