Ηλίας Μαμαλάκης: Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει - Ό,τι με καίει το λέω δημοσίως

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 12:24
Ηλίας Μαμαλάκης: Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει - Ό,τι με καίει το λέω δημοσίως

Δριμεία κριτική στις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο ΚΕΘΕΑ ασκεί ο σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, ο οποίος υπήρξε για έξι χρόνια μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του.

Σε ανάρτηση του στο Facebook, ο Ηλίας Μαμαλάκης επισημαίνει ότι «το ΚΕΘΕΑ τελειώνει» και ότι έρχεται «η δεύτερη φάση αποδυνάμωσής του» η οποία θα ολοκληρωθεί πιθανά με την απορρόφησή του από τον ΟΚΑΝΑ.

«Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει. Υπήρξα για μια εξαετία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ. Εκλεγμένος από την ολομέλεια της γενικής συνέλευσης. Μας παραίτησαν ομαδικά αντικαθιστώντας μας με διορισμένο συμβούλιο από το υπουργείο υγείας. Το εκλεγμένο πρώην διοικητικό συμβούλιο αποτελείτο από διαπρεπείς επιστήμονες τόσο της ιατρικής της νομικής και ανθρώπους δραστήριους γύρω από την θεραπεία της εξάρτησης από ουσίες. Επίσης η έννοια της απεξάρτησης είναι απόλυτα συνυφασμένη με το αυτοδιοίκητο, με κυρίαρχη την γενική συνέλευση που αποτελείται από τους εργαζόμενους τους συλλόγους γονέων και φίλων του ΚΕΘΕΑ, τα απεξαρτημένα μέλη που είναι στην φάση της επανένταξης, τα παλαιά μέλη των διοικητικών συμβουλίων. Δηλαδή μια πολυφωνική συνέλευση. Τώρα έρχεται η δεύτερη φάση αποδυνάμωσης του οργανισμού που σιγά σιγά θα το αποδυναμώσει εντελώς μέχρι την απορρόφηση του πιθανόν από τον ΟΚΑΝΑ. Η βασική αρχή του ΚΕΘΕΑ στην απεξάρτηση είναι η στεγνή θεραπεία.

»Κανένα υποκατάστατο κανένα ψυχοφάρμακο, αντίθετα από τον ΟΚΑΝΑ που απλά δίνει υποκατάστατο της βασικής ναρκωτικής ουσίας. Πιθανώς ο κύριος υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός να είχαν κάποια λάθος πληροφόρηση και κάποιοι να πολιτικοποίησαν το εκλεγμένο διοικητικό συμβούλιο. Ίσως θα έπρεπε να έχουν μια ποιο αντικειμενική γνώμη, πιθανόν προσωπική, για να καταλάβουν ότι οποία και αν είναι η πολιτική θέση ενός ανθρώπου δεν επηρεάζει την δουλειά του στην απεξάρτηση. Πιθανόν τούτη η ανάρτηση να μου κοστίσει, ίσως να μου έχει κοστίσει ήδη. Αλλά έτσι είναι ο χαρακτήρας μου. Ό,τι με καίει το λέω δημοσίως» αναφέρει στην ανάρτησή του.

 

Το ΚΕΘΕΑ τελειώνει Υπήρξα για μια 6 ετία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΚΕΘΕΑ Εκλεγμένος από την ολομέλεια της...

Posted by Ηλίας Μαμαλάκης on Monday, April 12, 2021

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Απριλίου 2021, 12:49