Μεγάλες καθυστερήσεις αλλά και ακυρώσεις πτήσεων έφεραν οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες στα Γιάννινα και ειδικότερα η ομίχλη που καλύπτει το λεκανοπέδιο.

Τα αεροπορικά δρομολόγια μοιάζουν πλέον με περιπέτεια. Δεκάδες επιβάτες δεν κατάφεραν να φτάσουν στα Γιάννινα εξ αιτίας των καιρικών συνθηκών κι άλλοι τόσοι χρειάστηκε να φύγουν από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων και να ταξιδέψουν οδικώς προς την Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιχειρηματίες της περιοχής κάθονται στην κυριολεξία σε αναμμένα κάρβουνα, αφού ανάλογες καιρικές συνθήκες μπορούν να οδηγήσουν σε σοβαρά προβλήματα το διάστημα των εορτών όπου η κίνηση αναμένεται αυξημένη.

Πιθανές ακυρώσεων πτήσεων θα σημάνουν ακυρώσεις κρατήσεων σε ξενοδοχεία και ξενώνες και σαφώς σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία.

Με αφορμή και την κατάσταση των τελευταίων ημερών οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων ζητούν την επίσπευση των έργων στο αεροδρόμιο και την εγκατάσταση των απαραίτητων οργάνων, προκειμένου τα αεροπλάνα να μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες .

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί στα Γιάννενα, δημιουργεί για μια ακόμα φορά πολύ μεγάλα προβλήματα τόσο στις αφίξεις όσο και στις αναχωρήσεις των επισκεπτών στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι πτήσεις καθυστερούν, και σε κάποιες περιπτώσεις ακυρώνονται, εξαιτίας της έλλειψης ειδικών οργάνων, προκειμένου τα αεροπλάνα να μπορούν να προσγειωθούν και να απογειωθούν.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων, ζητά από την Περιφέρεια Ηπείρου , τον Δήμο Ιωαννιτών και τους υπόλοιπους δήμους της ΠΕ Ιωαννίνων, να συνυπογράψουν μαζί με τις Ενώσεις των Ξενοδόχων, έγγραφο που θα κατατεθεί στα συναρμόδια υπουργεία και τους τοπικούς βουλευτές , που να απαιτούν τα παρακάτω :

1. Nα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες στο αεροδρόμιο που χρονίζουν και

2. Να συμπεριληφθούν στα έργα του αεροδρομίου όλα τα απαραίτητα όργανα, ώστε τα αεροπλάνα να μπορούν να προσεγγίσουν τον αεροδιάδρομο κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως το ομιχλώδες τοπίο που επικρατεί.

Μάρτυρες της τραγικής αυτής κατάστασης, υπήρξαν πρόσφατα εκτός από τους δεκάδες επιβάτες, και η βουλευτής Επικρατείας Ντόρα Μπακογιάννη αλλά και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου. Και οι δύο, είχαν προγραμματισμένες συναντήσεις με φορείς που είτε ακυρώθηκαν, είτε πήγαν αρκετές ώρες πίσω, εξαιτίας της καθυστέρησης των πτήσεων. Μάλιστα, για την καθυστέρηση εξαιτίας της ομίχλης, είχαν κάνει και οι δύο αναφορά.

« Είναι καιρός η Πολιτεία να πράξει τα δέοντα, για να μπορέσει και η Ήπειρος να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει στο τουριστικό τομέα » αλλιώς η λεγόμενη ανάπτυξη, θα παραμείνει για ακόμη μια φορά, υποσχέσεις στα συρτάρια των συναρμόδιων υπουργείων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

Διαβάστε επίσης: Πυκνή ομίχλη στα Ιωάννινα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης