Υπ. Ναυτιλίας: Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από εμπορικό πλοίο στο Κερατσίνι

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, 06:20
Υπ. Ναυτιλίας: Πρόκληση θαλάσσιας ρύπανσης από εμπορικό πλοίο στο Κερατσίνι
Θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου εβδομήντα τετραγωνικών μέτρων, αποτελούμενη από μαύρα πετρελαιοειδή (μαζούτ), διαπιστώθηκε χθες το βράδυ, στη θαλάσσια περιοχή του προβλήτα ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ'' του λιμένα Ικονίου Κερατσινίου, κατά τη διαδικασία εφοδιασμού με καύσιμα του φορτηγού πλοίου ''ICE GLACIER'', υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ, από εφοδιαστικό δεξαμενόπλοιο.

Σύμφωνα με δήλωση του Πλοιάρχου του ''ICE GLACIER'', προκλήθηκε υπερχείλιση από το εξαεριστικό Νο 1 της αριστερής πλευράς, με αποτέλεσμα να διαρρεύσει πρώτα στο κατάστρωμά του κι έπειτα στη θάλασσα, μικρή ποσότητα πετρελαίου. Η διαδικασία απορρύπανσης ξεκίνησε άμεσα με ιδία μέσα και με ταυτόχρονη συνδρομή ιδιωτικής αντιρρυπαντικής εταιρείας.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Α' Μηχανικός του πλοίου, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι την καταβολή ισόποσης εγγυητικής επιστολής προς κάλυψη του ποσού του πιθανολογούμενου προστίμου.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017, 06:20