Η 24χρονη Παναγιώτα Ράπο, η οποία ζει στην Κω από 2 ετών και κατάγεται από την Αλβανία, πάσχει από μια σπάνια πάθηση που αναπτύσσει καρκινογόνα αιμαγγειώματα στα μάτια.

Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική και η νεαρή έχασε από την ίδια αρρώστια -με μετάσταση του καρκίνου στα νεφρά- τον πατέρα της πριν από 4 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσωπική περιπέτεια της ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών, οπότε άρχισε να μπαινοβγαίνει στα Νοσοκομεία (Πάτρα, Αθήνα), για διάφορες εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις. Το 2011 έκανε επέμβαση στον εγκέφαλο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι, για αφαίρεση αιμαγγειωμάτων και χρειάστηκε να μείνει σε καταστολή για δύο μήνες. Η επέμβαση κόστισε 11.500 ευρώ, την οποία κάλυψε το ΙΚΑ ως ασφαλιστικός της φορέας (η Παναγιώτα λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας 200 ευρώ/μήνα).

Μέχρι πρότινος το ΙΚΑ κάλυπτε επίσης τα έξοδα διάφορων επεμβάσεων -γύρω στις 30 συνολικά- που χρειάστηκε να κάνει επίσης σε εξειδικευμένο Ιατρικό κέντρο (με Έλληνα γιατρό) στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Η ίδια μίλησε για την προσωπική της περιπέτεια και την αναγκαιότητα αυτής της επέμβασης αφαίρεσης της «μπίλιας», που είχε τοποθετηθεί προσωρινά καθώς και της τοποθέτησης ψεύτικου ματιού, με παράλληλη αφαίρεση αιμαγγειωμάτων από τη μολυσμένη περιοχή. Για την επέμβαση αυτή, οι γιατροί της δίνουν διορία μόλις λίγων μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας της είναι πολύ άσχημη, καθώς η μητέρα της αρρώστησε μετά τον θάνατο του πατέρα της και δεν μπορεί να εργαστεί. Παράλληλα, η άτυχη κοπέλα έχει έναν αδερφό 21 ετών, ο οποίος είναι εποχιακά εργαζόμενος και μια μικρή αδερφή η οποία πηγαίνει πρώτη γυμνασίου.

Η έκκληση της Παναγιώτας για βοήθεια είχε αντίκρισμα. Η εκπρόσωπος του Οργανισμού «Όμιλος Ασθενών με V.H.L.», Αθηνά Αλεξανδρίδου επικοινώνησε με το zougla.gr και μας ενημέρωσε ότι η νεαρή μπορεί να απευθυνθεί στους αρμοδίους θέλοντας να δώσει το «παρών» στον αγώνα της και μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν δυνατότητες η κοπέλα να προβεί στην επέμβαση, ωστόσο αρχικά κρίνονται απαραίτητη μία διαδικασία εξετάσεων η οποία μπορεί να γίνει στο «Γενικό Κρατικό Γεννηματάς».

Πέραν αυτού, ο Οργανισμός, σύμφωνα με την κ. Αλεξανδρίδου διαθέτει μία ομάδα γιατρών που μπορεί να βοηθήσει όχι μόνο την Παναγιώτα, αλλά και άλλους ανθρώπους που πάσχουν από την ίδια ασθένεια, με επικεφαλής τον κ. Όθωνα Ηλιόπουλο, του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης στη Βοστόνη.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ για να περιηγηθείτε στο site του Ομίλου Ασθενών με V.H.L. στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης:
Συγκλονίζει η περιπέτεια της 24χρονης Παναγιώτας, Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2014, 09:56

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης