Ποινές φυλάκισης από 5 έως 8 μήνες με αναστολή επέβαλε το ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας σε τρεις πυροτεχνουργούς που θεωρήθηκαν ως υπαίτιοι εμπρησμού για τη φωτιά που είχε εκδηλωθεί πριν από έξι χρόνια στο δάσος της Φιλοθέης από τη ρίψη βεγγαλικών, κατά τη διάρκεια δεξίωσης στην οικία του ζεύγους Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου, το καλοκαίρι του 2004.

Από τη φωτιά είχαν καεί 6.389,75 τ.μ., 198 πεύκα, 27 κυπαρίσσια, 36 ελιές, 38 πικροδάφνες, 60 σχίνα και 140 φρύγανα. Μηνυτήρια αναφορά είχε καταθέσει ο δήμαρχος Φιλοθέης, ενώ αυτεπάγγελτη προκαταρκτική εξέταση είχε διαταχθεί και από την Εισαγγελία της Αθήνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Θ. Αγγελόπουλος, ο οποίος κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορητηρίου, υποστήριξε ότι δεν ευθύνονταν οι πυροτεχνουργοί, προσθέτοντας πως για την εκδήλωση είχαν απευθυνθεί σε συγκεκριμένη αμερικανική εταιρεία. Πάντως, οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων ισχυρίστηκαν ότι οι ξένες εταιρείες που αναλαμβάνουν τέτοιες εκδηλώσεις χρησιμοποιούν τυπικά ονόματα ντόπιων, για να τα βάζουν στις σχετικές άδειες, και αυτό έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης