Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε στον 56χρονο που κατηγορούνταν ότι ασέλγησε σε βάρος δύο ανήλικων κοριτσιών στα Χανιά. Στο άκουσμα της απόφασης, οι γονείς ξέσπασαν με φωνές και ύβρεις στο Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Η απόφαση εκδόθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, ύστερα από μία μαραθώνια διαδικασία, ενώ η έδρα του αναγνώρισε το ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς κατά την προσωρινή του κράτηση αλλά απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης να ληφθεί υπόψη το ελαφρυντικό του έντιμου βίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, ο 56χρονος κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία 5/2 για την κατάχρηση ανηλίκων κατά συρροή και εξακολούθηση προς το μικρότερο παιδί, μετατρέποντας τον κακουργηματικό χαρακτήρα σε πλημμεληματικό.

Επίσης τον έκρινε ένοχο για το μεγάλο παιδί για τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται ως προς το μεγαλύτερο παιδί, επίσης κατά πλειοψηφία 5/2 δεχόμενο το δικαστήριο ότι υπάρχει παραγραφή λόγω παρέλευσης 5ετίας.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις συνήγοροί του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από την απόφαση του Δικαστηρίου, που του δίνει όπως είπαν την δυνατότητα να επιστρέψει στο κοινωνικό σύνολο, ωστόσο επειδή ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόφαση θέλησε να ασκήσει έφεση, προκειμένου στο εφετείο να απαλλαχτεί από κάθε κατηγορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι κατά την αποχώρηση των γονέων των συγγενών των δύο παιδιών η μητέρα ενός εκ των δύο κοριτσιών ξέσπασε εναντίον του εξαπολύοντας ύβρεις.

Υπενθυμίζεται νωρίτερα ότι ο εισαγγελέας πρότεινε την μετατροπή των δύο κακουργημάτων σε πλημμελήματα, καθώς όπως ο ίδιος εξήγησε ότι δεν πρόκειται για ασελγείς πράξεις, αλλά για ασελγής χειρονομίες.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας πρότεινε την παραγραφή του αδικήματος για το μεγαλύτερο παιδί, το οποίο είναι σήμερα 15 ετών και επί της ουσίας πρότεινε την ενοχή για το μικρότερο παιδί, προκαλώντας την απορία των δύο συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής, αλλά και την σφοδρή αντίδραση των γονέων των δύο παιδιών.

Ένταση κατά τη διάρκεια αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης

Αστυνομική δύναμη έζωσε αργά το απόγευμα το Δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνης, καθώς κατά την διάρκεια της αγόρευσης του συνηγόρου υπεράσπισης του 56χρονου άνδρα, ο πατέρας του ενός εκ των δύο παιδιών, αντέδρασε με αποτέλεσμα να χτυπήσει το χέρι του στα έδρανα, σημαίνοντας έτσι συναγερμό στην αστυνομία.

Πηγή: neakriti.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης