«Δεν θεωρούμε ότι έχουμε πιάσει τον “εγκέφαλο” γιατί δεν ξέρουμε αν υπάρχει ομάδα, δηλαδή και άλλα πρόσωπα». Με αυτή την φράση ανώτερος αξιωματικός της Ασφάλειας θέλησε να περιγράψει την σύλληψη του 48χρονου που κατηγορείται για επιθέσεις της ρατσιστικής οργάνωσης «Κρυπτεία». Αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι του και εντόπισαν δεκάδες αντικείμενα που τον συνδέουν με την συγκεκριμένη οργάνωση. Ειδικότερα, βρέθηκαν «μια μεταλλική σιδερογροθιά, τηλεκάρτα, με χρήση της οποίας πραγματοποιήθηκε απειλητικό τηλεφώνημα προς Μ.Κ.Ο από μέλος της προαναφερόμενης Οργάνωσης, πλήθος φέιγ βολάν ρατσιστικού περιεχομένου υπογεγραμμένα από την “Εθνική Οργάνωση Κρυπτεία”, σημειώσεις με ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, Μ.Κ.Ο. που σχετίζονται με πρόσφυγες και μετανάστες και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί απειλητικά τηλεφωνήματα και αναλήψεις ευθύνης έκνομων ενεργειών εκ μέρους της “Κρυπτείας” αντίστοιχα». Σύμφωνα με πληροφορίες τα φειγ βολάν έγραφαν μεταξύ άλλων «Σπάμε, καίμε, δέρνουμε μετανάστες», «Αλληλέγγυοι ερχόμαστε», «Η Ελλάς στους Έλληνες», «Όχι στην ενσωμάτωση των λαθρουπηκόων».

Η συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει την ευθύνη  για την επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αφγανού που είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2017, σε στέκι μεταναστών στα Εξάρχεια, σε καταυλισμό μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, σε επίθεση στην Μυτιλήνη και σε μια απόπειρα εμπρησμού κτηρίου που τελεί υπό κατάληψη στην περιοχή του Φιλοπάππου τον Ιούλιο του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 48χρονος φέρεται να έχει κάνει αίτηση για να γίνει καθηγητής στο πανεπιστήμιο Αιγαίου η οποία απορρίφθηκε. Ωστόσο, στο ίδιο πανεπιστήμιο κάνει το διδακτορικό του και παράλληλα εργάζεται μέσω κάποιων προγραμμάτων. Συνελήφθη στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης και κρατείται μέχρι την Δευτέρα που θα απολογηθεί στην 21η ανακρίτρια, μετά την προθεσμία που ζήτησε και έλαβε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης