Την αθώωση του Θεόδωρου Τσουκάτου για συνέργεια σε δωροδοκία υπαλλήλων του ΟΤΕ πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, Ελένη Σκεπαρνιά,  στη δίκη για την υπόθεση της Siemens.

Απευθυνόμενη στους δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που θα κρίνουν την  υπόθεση της σύμβαση 8002 του ΟΤΕ η οποία υπεγράφη με την Siemens το 1997, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε την αθώωση του  άλλοτε στρατηγού του ΠΑΣΟΚ, με το σκεπτικό πως δεν εντοπίστηκαν, από την ακροαματική διαδικασία, τα πρόσωπα που χρηματίστηκαν, καθώς παραμένουν άγνωστα.  Όπως εξήγησε , δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ποιοι ήταν  οι  αποδέκτες των «δώρων» της Siemens.   Ως εκ τούτου, η εισαγγελική λειτουργός κατέληξε στην απαλλακτική πρόταση τόσο για τον κ. Τσουκάτο όσα και για τα παρένθετα πρόσωπα, μέσα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων, έφτασαν τα χρήματα στο  Θεόδωρο Τσουκάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αίσθηση προκάλεσε πάντως το σκεπτικό που χρησιμοποίησε η εισαγγελέας της έδρας η οποία εμφανίστηκε να μην πείθεται από την απολογία του Θεόδωρου Τσουκάτου πως  το 1 εκ. μάρκα το 1999  πήγε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

Το γεγονός αυτό δεν άφησε ασχολίαστο ο συνήγορος του Θ. Τσουκατου, Διονύσης Γκούσκος ο οποίος παρατήρησε: « Η πρόταση της κ. Εισαγγελέως περί αθώωσης του Θ. Τσουκάτου ανεξαρτήτως της εσφαλμένης αιτιολογίας της, είναι μία πρώτη δικαίωση της Δικαιοσύνης και της λογικής»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης