Την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Πελοποννήσου στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές έκανε ο γ.γ. Υποδομών, του Yπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες, ως επικεφαλής της παράταξης «”Νέοι Δρόμοι” για την Πελοπόννησο».

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 29 Ιανουαρίου, στην Τρίπολη, ο κ. Δέδες έκανε λόγο για «έναν ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό», τον οποίο θα στελεχώσουν «δραστήριοι κοινωνικά και πολιτικά άνθρωποι με καταγεγραμμένη διαδρομή στους χώρους της αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών δράσεων, χωρίς κομματικά κριτήρια, ή άλλα στεγανά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι “Νέοι Δρόμοι” είναι ο “μονόδρομος” για την έξοδο από τα αδιέξοδα που έχει προκαλέσει η απερχόμενη διοίκηση στην Πελοπόννησο», τόνισε ο επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος σημείωσε ότι το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί στο επόμενο χρονικό διάστημα «είναι ένα επιχειρησιακό σχέδιο, διαφανές, κοστολογημένο, με σαφείς προτεραιότητες και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης».

Αναφερόμενος στους πρωτεύοντες στόχους της παράταξης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης επισήμανε ότι δίνεται έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσα από διαδικασίες δημοκρατίας και διαφάνειας, στη στρατηγική συνδυασμένων δράσεων, στην ενθάρρυνση θεσμών συμμετοχικής δημοκρατίας με τη μορφή τοπικών και περιφερειακών δημοψηφισμάτων, στην ψηφιοποίηση υπηρεσιών επικοινωνίας και διεκπεραίωσης με τον πολίτη, στην υιοθέτηση θεσμών και μηχανισμών διαφάνειας και λογοδοσίας των οργάνων της Περιφέρειας και στις διαπεριφερειακές συνεργασίες.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του συνδυασμού ο κ. Δέδες έκανε έναν απολογισμό των έργων που υλοποιήθηκαν ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χρόνων που συντόνισε από τη θέση του γ.γ. Υποδομών, όπως -ενδεικτικά- η αποπεράτωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων της Ολυμπίας Οδού και του «ΜΟΡΕΑ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης