Θύμα αστυνομικής βίας καταγγέλλει πως έπεσε ένας 23χρονος από την Αλβανία, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων στο κέντρο του Ηρακλείου.

Όπως αποκάλυψε ο νεαρός, δέχτηκε επίθεση από οκτώ αστυνομικούς, λίγες ημέρες μετά από λεκτική αντιπαράθεση που είχε με αστυνομικό εκτός υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον 23χρονο, πριν από δύο ημέρες, είχε μια λογομαχία και μάλιστα πιάστηκε στα χέρια με έναν αστυνομικό ο οποίος βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Ο αστυνομικός που εκινείτο με δίκυκλο και φορούσε πολιτικά ρούχα ήρθε σε αντιπαράθεση με τον 23χρονο.

Όμως, με αμοιβαίες εξηγήσεις μέσω τρίτων, το συμβάν θεωρήθηκε λήξαν. Ωστόσο, ο αστυνομικός υπέβαλε μήνυση κατά του 23χρονου για το συμβάν. Ο νεαρός Αλβανός δεν συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όμως έμελλε να πληρώσει με άλλο τρόπο, σύμφωνα πάντα με όσα καταγγέλλει ο ίδιος.

Όπως υποστηρίζει, τα ξημερώματα της Παρασκευής που επέστρεφε στο σπίτι του, άνοιξε την πόρτα της πολυκατοικίας και την έκλεισε πίσω του προκειμένου να μπει στο διαμέρισμά του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε, άκουσε έναν δυνατό θόρυβο, ο οποίος, όπως διαπίστωσε ήταν από κλωτσιά στην πόρτα. Έντρομος είδε μπροστά του οκτώ αστυνομικούς, που όπως αναφέρει ο νεαρός άρχισαν να τον χτυπούν.

Τα σημάδια είναι εμφανή στο πρόσωπο και το σώμα του νεαρού, που αναφέρει ότι οι αστυνομικοί τον έβαλαν στο περιπολικό και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο, όπου σύμφωνα με τον ίδιο συνεχίστηκε ο ξυλοδαρμός και οι λεκτικές απειλές.

Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία του δικηγόρου του, απερρίφθη το αίτημά του για εξέταση από το γιατρό, αν και είχε τάση προς έμετο και σφάδαζε από τον πόνο, ενώ δεν τον άφησαν να πάει ούτε στον ιατροδικαστή.

Για το επεισόδιο ορίστηκε ρητή δικάσιμος και οι αστυνομικοί υπέβαλαν μήνυση για αντίσταση κατά της αρχής και απείθεια. Ο 23χρονος κατέθεσε κι αυτός μήνυση κατά των οκτώ αστυνομικών για τον ξυλοδαρμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης