Αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή στην περιοχή των Εξαρχείων, όπου νωρίτερα ομάδες αντεξουσιαστών συνεπλάκησαν με αστυνομικούς, στην οδό Χαριλάου Τρικούπη. Είχε προηγηθεί συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας των αντεξουσιαστών στους δρόμους των Εξαρχείων.

Νεαροί που συμμετείχαν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας και είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην οδό Ζωοδόχου Πηγής, έφτασαν με πορεία, αρχικά στο Πολυτεχνείο και  κατόπιν στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, πάντα υπό ισχυρή αστυνομική επιτήρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη γωνία της Τρικούπη με την Καλλιρόης πέταξαν μολότωφ και πέτρες κατά των αστυνομικών, έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμάτων και αυτή την ώρα συγκρούονται με δυνάμεις των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή φωτιές υπάρχουν στην περιοχή από την οδοό Διδότου ως το 5ο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ αντεξουσιαστές και αστυνομικοί επιδίδονται σε “κλεφτοπόλεμο” στα στενά των Εξαρχείων.

Πριν την πορεία, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας 200 περίπου ατόμων στην περιοχή της Πλατείας Εξαρχείων, στο κέντρο της Αθήνας, με αίτημα την απομάκρυνση από την περιοχή των αστυνομικών δυνάμεων και την απαγόρευση χρήσης χημικών ουσιών από την ΕΛ.ΑΣ..

Την εκδήλωση διοργάνωσε η αποκλαούμενη “Ομάδα Πρωτοβουλίας Κατοίκων” των Εξαρχείων που διαμαρτύρεται για τον ξυλοδαρμό τεσσάρων νεαρών από αστυνομικούς την 4η Σεπτεμβρίου. Ο ένας από τους νεαρούς είχε τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και τρύπιο πνεύμονα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Πρώτη καταχώρηση: 24 Σεπτεμβρίου 2007, 19:47)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης