Στην επανεξέταση του ιατρικού φακέλου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο καταδικασμένος για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης πληροί τις προϋποθέσεις να παραμένει ελεύθερος λόγω αναπηρίας ή έχει αποθεραπευθεί και θα πρέπει να επιστρέψει στις φυλακές.

Αφορμή για την έρευνα, την οποία ανέλαβε εισαγγελέας, στάθηκε προ εβδομάδων δημοσίευμα του «Βηματοδότη», σύμφωνα με το οποίο ο Βασ. Παπαγεωργόπουλος «πέρασε τα Θεοφάνεια κάνοντας σκι στο Καϊμακτσαλάν». Ο ίδιος ο τέως δήμαρχος, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, έσπευσε να διαψεύσει το δημοσίευμα, το οποίο χαρακτήρισε ως ψευδές, ενώ σχολίασε ότι εάν παρουσιαστεί έστω κι ένας μάρτυρας που να επιβεβαιώνει τα περί σκι «υπόσχομαι ότι θα πάω να μάθω διότι μέχρι σήμερα δεν έχω ασχοληθεί με το ωραίο αυτό άθλημα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αικατερίνη Μάτση, η οποία θα κληθεί να περάσει από «κόσκινο» τον ιατρικό φάκελο του τέως δημάρχου, συνεκτιμώντας και την πιστοποίηση που του είχε χορηγήσει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που γνωμοδότησε προηγουμένως ότι το ποσοστό αναπηρίας από τα καρδιακά του προβλήματα ανέρχεται σε 67%.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης