Κατά την μεταφορά τους στα δικαστήρια της ΕυελπίδωνΝέα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με τους συλληφθέντες ως μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης «Συνομωσία των πυρήνων της φωτιάς», καθώς η σήμανση εντόπισε αποτυπώματα των τριών εκ των συλληφθέντων στα υπολείμματα βομβών που βρέθηκαν στα σκουπίδια κοντά στο διαμέρισμα του Χαλανδρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιους από τους τέσσερις συλληφθέντες ανήκουν τα αποτυπώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθούν και νέα εντάλματα σύλληψης για έξι ακόμα υπόπτους για συμμετοχή στην οργάνωση.

Πρόκειται για τους : Γεώργιο και Μιχάλη Νικολόπουλο του Παναγιώτη, Γιώργο Καραγιαννίδη του Χρήστου, Ελένη Κοντοπούλου του Ιωάννου, Κωνσταντίνα Καρακατσάνη του Νικολάου και Νταμιάνο Μπαλάνο.

Μάλιστα ο Μπαλάνο, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής, θεωρείται ο πλέον επικίνδυνος. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Μπαλάνο είναι αυτός που προμήθευε με όπλα την οργάνωση, ενώ είναι γνωστός για την δράση του στον αντεξουσιαστικό χώρο και στα κυκλώματα των όπλων και των ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ονόματα των έξι νέων υπόπτων καταγράφονταν στο παραπεμπτικό της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, όπου χαρακτηρίζονται ως πιθανοί συνεργοί των συλληφθέντων.

Προθεσμία για την Τρίτη πήραν οι “4”

Την ίδια ώρα, οι τέσσερις που φέρονται ως μέλη της οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την Τρίτη στην 32η ανακρίτρια. Μέχρι τότε θα κρατούνται.

Νωρίτερα, είχαν απολογηθεί στον εισαγγελέα, ο οποίος τους παρέπεμψε για τρία κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι οι εξής: Συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, έκρηξη από κοινού (αφορά τις επιθέσεις στις οικίες του πρώην υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη και της υποψήφιας βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λούκας Κατσέλη), διακεκριμένες φθορές, παράβαση του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών, παράβαση του νόμου περί κροτίδων και φωτοβολίδων, προμήθεια και κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών προς ιδίαν χρήση. Συνολικά ευθύνονται για 173 εμπρηστικές επιθέσεις.

Περικυκλωμένοι από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ΥπηρεσίαςΟι συλληφθέντες, ηλικίας 20 και 21 ετών, είναι οι: Χαρίλαος Χατζημιχελάκης, Εμμανουήλ Γιόσπας, Μυρτώ Πεντέλογλου, Παναγιώτης Μασούρας. Όλοι τους αρνούνται τις κατηγορίες.
Από το πρωί, όταν και οδηγήθηκαν στην Ευελπίδων, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατηγορούμενους. Στο σημείο βρίσκονται παραταγμένες κλούβες των ΜΑΤ.

Και οι τέσσερις έπεσαν στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από έφοδο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στις γιάφκες του Χαλανδρίου και του Γαλατσίου.

Ο ένας έχει απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν, καθώς συμμετείχε σε επεισόδια. Και οι τέσσερις αρνούνται τις κατηγορίες.

Η αντίστροφη μέτρηση για τον εντοπισμό τους ξεκίνησε το περασμένο Πάσχα, όταν στην Αγία Τριάδα του Πειραιά είχε εντοπιστεί εκρηκτικός μηχανισμός, και είχε τα δακτυλικά αποτυπώματα του Μασούρα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προκηρύξεις συντάσσονταν σε internet cafe, ενώ οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατασκευάζονταν στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ωστόσο λόγω του ασύλου δεν μπορεί να ερευνήσει το χώρο.

(Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2009, 08:58)

Διαβάστε επίσης:

Οι ένοικοι της μονοκατοικίας στο Χαλάνδρι, Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009, 10:50

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στο Χαλάνδρι, Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2009, 20:35

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης