Εισέπραττε επί οκτώ χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 15:52
Εισέπραττε επί οκτώ χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της
Επί οκτώ χρόνια μια 53χρονη έπαιρνε παράνομα από το ΙΚΑ δύο συντάξεις και επίδομα της μητέρας της που έχει πεθάνει, με τη χρήση πλαστών πληρεξούσιων, σύμφωνα με δικογραφία που σχημάτισε σε βάρος της η Οικονομική Αστυνομία.

Η 53χρονη κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης κατ' εξακολούθηση, υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης καθώς και για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και νόθευση κατ' εξακολούθηση.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, από τον Ιούλιο του 2007 και μέχρι τον Μάιο του 2015, δεν δήλωσε τον θάνατο της μητέρας της, με αποτέλεσμα να λαμβάνει παράνομα από το ΙΚΑ τις συντάξεις γήρατος και χηρείας, καθώς και το επίδομα αναπηρίας.

Η ζημία που προκλήθηκε στο ΙΚΑ εκτιμάται ότι υπερβαίνει το ποσό των 140.000 ευρώ.

Επιπλέον, σύμφωνα με την αστυνομία, η 53χρονη, κατά τη διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων τα έτη 2011 και 2013, κατέθεσε στο Ι.Κ.Α. δύο πληρεξούσια, που συντάχθηκαν μετά τον θάνατο της μητέρας της και με τα οποία οριζόταν η ίδια ως πληρεξούσια για την είσπραξη των συντάξεων και των επιδομάτων.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015, 15:52