Zougla Newsroom
Βίντεο – φωτογραφίες: Γιώργος Δαγαλάκης 

Την μια κούτα τσιγάρων μετά την άλλη βγάζουν από το υπόγειο του ισοπεδωμένου ξυλουργείου στο Μενίδι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο όπου έγινε η έκρηξη τα ξημερώματα στο Μενίδι. Στο υπόγειο του πρώην ξυλουργείου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ικονίου και Αγίου Σπυρίδωνος, βρέθηκαν δυο τζιπάκια, το ένα χωρίς πινακίδες και το άλλο με μεγάλη ποσότητα λαθραίων τσιγάρων, σύμφωνα με την αστυνομία.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση μια κάμερα καταστήματος έχει καταγράψει, μόλις ένα λεπτό μετά την έκρηξη, μια μοτοσικλέτα με δυο άτομα τα οποία φορούσαν κράνη. «Ίσως να πρόκειται για τους δράστες της επίθεσης που έριξαν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό και να έσπευσαν να εξαφανιστούν» λέει αστυνομικός.  

Ο χώρος του πρώην ξυλουργείου έχει ισοπεδωθεί καθώς η έκρηξη ήταν πολύ δυνατή και δημιουργήθηκε ένας μεγάλος κρατήρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγο καιρό ο ιδιοκτήτης του οικήματος το οποίο λειτουργούσε σαν ξυλουργείο είχε έρθει σε συμφωνία με άλλο άτομο και του είχε παραχωρήσει τον χώρο, υπογράφοντας μάλιστα και ένα προσύμφωνο.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που ασχολούνται με την υπόθεση έχουν εντοπίσει τον πρώην ιδιοκτήτη και αναζητούν τον νέο ενοικιαστή προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την ποσότητα των τσιγάρων τα οποία βρέθηκαν στο υπόγειο. «Πρέπει να μάθουμε αν π.χ. είχε δεχτεί απειλές από κάποιον ή είχε διαφορές με κάποιο πρόσωπο που ενδεχομένως θα προχωρούσε σε μια τέτοια ενέργεια» λέει αξιωματικός της Ασφάλειας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Από την έκρηξη, τζάμια και θραύσματα από τους τοίχους εκτινάχθηκαν σε μεγάλη απόσταση, προκαλώντας υλικές ζημιές σε παρακείμενα κτήρια και οχήματα.

Όσον αφορά το ίδιο το κτήριο, καταστράφηκε ολοσχερώς, με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η πρόσβαση στο υπόγειό του.

Δείτε τι δήλωσε κάτοικος:

 

 

Δείτε τις φωτογραφίες:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης