Εντοπίστηκαν από την Αστυνομία στο Βόλο δύο 23χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, που μαζί με άλλους δύο συμπατριώτες τους, διέπραξαν τις δύο ληστείες, σε βάρος 29χρονου ιχθυοπώλη και σε βάρος 52χρονου, ιδιοκτήτη ουζερί, με τους οποίους οι δράστες φαίνεται να γνωρίζονταν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εξιχνιάστηκε η ληστεία που έλαβε χώρα την 24-03-2012 στο Βόλο σε βάρος 29χρονου ιχθυοπώλη, όταν πρώτες πρωινές ώρες τρεις δράστες, ενεργώντας από κοινού και κρατώντας οι δύο από αυτούς πιστόλια και ο τρίτος σιδηρολοστό, πλησίασαν πεζοί τον 29χρονο παθόντα κατά τη στιγμή που επιβιβάζονταν στο όχημα του και με την απειλή των όπλων, τον ακινητοποίησαν και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 8.000 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο, τα κλειδιά της οικίας και του αυτοκινήτου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαπιστώθηκε δράστες της ανωτέρω ληστείας είναι ένας 23χρονος υπήκοος Αλβανίας και δύο ακόμα ομοεθνείς συνεργοί του.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, συντονισμένη και συστηματική αστυνομική έρευνα, εντόπισε και προσήγαγε τον 23χρονο αλλοδαπό, ο οποίος εξετάσθηκε σχετικά και ομολόγησε την πράξη του. Στην κατοχή του βρέθηκε μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον παθόντα. Παράλληλα, εξετάζεται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες ενέργειες.

Στην δεύτερη περίπτωση, γίνεται γνωστό ότι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σε συνεργασία με αστυνομικούς των Ομάδων Ο.Π.Κ.Ε. και ΔΙ.ΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, εξιχνιάστηκε η ληστεία που έλαβε χώρα την 27-03-2012 στο Βόλο σε βάρος δύο ατόμων, όταν πρώτες πρωινές ώρες δύο δράστες ενεργώντας από κοινού και κρατώντας ο ένας από αυτούς πιστόλι, επιτέθηκαν σε 52χρονο ιδιοκτήτη ουζερί, κατά το χρόνο εισόδου του στην πολυκατοικία όπου διαμένει και με τη χρήση σωματικής βίας τον ακινητοποίησαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια τον φίμωσαν, τον έδεσαν και τον οδήγησαν στο 2ο όροφο όπου βρίσκεται το διαμέρισμά του. Με τα κλειδιά του εισήλθαν εντός και με τη χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν επίσης την 51χρονη σύζυγό του. Αφού ερεύνησαν τους χώρους της οικίας, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 65.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 15.000 ευρώ από την τσέπη του παντελονιού του και ένα κόσμημα από τον λαιμό της συζύγου του.

Όπως διαπιστώθηκε δράστες της ανωτέρω ληστείας είναι ένας επίσης 23χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας ακόμα ομοεθνής συνεργός του, που γνωρίζονταν με το θύμα.

Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, στην οποία υπεβλήθη η σχετική ποινική δικογραφία, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του προσαχθέντα αλλοδαπού, ο οποίος άμεσα συνελήφθη και θα αποσταλεί αρμοδίως.

Eπιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης