Μία «καραμπινάτη» υπόθεση διαφθοράς αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr. Υπάλληλος Νομαρχίας που καταδικάστηκε για δωροληψία, επέστρεψε στη θέση της, όχι μόνο σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αλλά και με την πλήρη κάλυψη του Νομάρχη.

Η δωροληψία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για κτηνίατρο που πριν μερικά χρόνια καταγγέλθηκε από τους εκδοροσφαγείς της Νομαρχίας Καρδίτσας ότι χρηματίζεται, υποχρεώνοντάς τους να της καταβάλλουν μηνιαίως ένα ποσό με την απειλή της απόλυσης. Η υπόθεση οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη, μετά από το πόρισμα της ΕΔΕ που διατάχθηκε. Η κατηγορούμενη πρωτοδίκως αθωώθηκε, αλλά ο εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση με αποτέλεσμα η κτηνίατρος να καταδικασθεί από το Εφετείο της Λάρισας. Τελικά η υπόθεση έκλεισε, μετά από απόρριψη της αίτησης αναίρεσης της απόφασης που υπέβαλε η κτηνίατρος.

«Ο Νομάρχης την καλύπτει»

Οι υπάλληλοι του νομαρχιακού κτηνιατρείου, μιλώντας στην zougla.gr, καταγγέλλουν το Νομάρχη, Φώτη Αλεξάκο, κατηγορώντας τον για παράβαση καθήκοντος, αλλά και για πλήρη κάλυψη της καταδικασμένης κτηνιάτρου που σήμερα διατηρεί κανονικά την έμμισθη θέση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζουν ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί η κτηνίατρος έχει την κομματική κάλυψη του ΠΑΣΟΚ, μιας και είναι στέλεχος της τοπικής οργάνωσης του κόμματος, όπως και ο Νομάρχης, ο οποίος πριν εκλεγεί ήταν γραμματέας της νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινωνήσαμε με τον Νομάρχη, ο οποίος περιορίστηκε να μας απαντήσει ότι «το θέμα ερευνάται και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις».

«Έπρεπε να απολυθεί»

Στη zougla.gr μίλησε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιτζής, ο οποίος μας είπε ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση, με δεδομένη την απόρριψη της αίτησης της κτηνιάτρου από τα δικαστήρια, θα έπρεπε να έχει περάσει από πειθαρχικό και υπηρεσιακό συμβούλιο και να απολυθεί. Ο κ. Ρακιτζής αποκάλυψε ότι, άμεσα, θα αξιολογηθούν παρόμοιες υποθέσεις για το 2007.Τα στοιχεία του 2006 για τέτοιες υποθέσεις εμφανίζουν 38 περιπτώσεις απόλυσης δημοσίων υπαλλήλων που καταδικάστηκαν αμετάκλητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης