Το άγριο ξύλο που έριξε στην πρώην σύζυγό του, διαζευγμένος άντρας, με τη βοήθεια μάλιστα της νέας του συντρόφου, απασχόλησε τον Άρειο Πάγο που χρειάστηκε να πάρει θέση σε ένα χωρισμό ο οποίος δυστυχώς πήρε ανεξέλεγκτη τροπή.

Οι οικονομικές διαφορές  αλλά και η νέα σχέση του δημιούργησε ο πρώην σύζυγος με μία άλλη γυναίκα, ήταν η αιτία του ξυλοδαρμού που έγινε, σε κεντρικό δρόμο πόλης της Μακεδονίας, πριν από πέντε χρόνια.  Η πρώην σύζυγος που  ξυλοκοπήθηκε με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της, είχε πάρει την απόφαση να χωρίσει, όταν έμαθε το καλοκαίρι του 2014 ότι ο άντρας της είχε δημιουργήσει δεσμό με μία νέα γυναίκα. Οι εντάσεις και οι καυγάδες μεταξύ τους έγιναν από τότε καθημερινοί, ανταλλάσσοντας  ακόμη και e-mail στα οποία έβριζαν ο ένας τον άλλον. Το ίδιο βέβαια έκαναν και όταν τυχαία συναντιόντουσαν στο δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιανουάριο του 2015, ο άνδρας συνοδευόμενος από τη νέα   σύντροφό του η οποία ήταν  έγκυος  στον 5ο μήνα, συνάντησαν την πρώην σύζυγο του και τότε η κατάσταση βγήκε εκτός ελέγχου.

Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, η πρώην σύζυγος δέχτηκε άγρια επίθεση από το ζευγάρι το οποίο τη χτύπησε με γροθιές και κλωτσιές σε όλο της το σώμα. Το ζευγάρι προκάλεσε εκδορές με τα νύχια του στα χέρια και το πρόσωπο της άτυχης γυναίκας. Ο  άνδρας, αμέσως μετά, άρπαξε από το σβέρκο και την καρωτίδα την πρώην σύζυγο του ενώ η σύντροφός του  εμφανίζεται να της τράβηξε τα μαλλιά και στη συνέχεια χτύπησαν το κεφάλι της σε βιτρίνα καταστήματος. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση η γυναίκα υπέστη εκδορές στον τράχηλο,  στην κοιλιακή  χώρα,  στο δεξί χέρι, στο δεξί γόνατο και στις δυο κνήμες.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο έκρινε το ζευγάρι ένοχο για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Οι δικαστές καταδίκασαν τους κατηγορούμενους σε φυλάκιση 7 μηνών τον καθένα, με τριετή αναστολή. Σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστηρίου οι δυο κατηγορούμενοι  είχαν πρόθεση να  προξενήσουν  σωματική κάκωση και βλάβη της υγείας του θύματος , με τέτοιο τρόπο που μπορούσε να προκαλέσει   κίνδυνο για την ζωή της, αλλά και βαριά σωματική βλάβη.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δυο κατηγορούμενοι προσέφυγαν στον Άρειο Πάγο ζητώντας την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος τους. Ωστόσο, το ΣΤ΄ Ποινικό  Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου απέρριψε την αίτηση αναίρεσης κρίνοντας πως η επίμαχη απόφαση έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης