Περιστατικά bullying σε μαθητές του δημοτικού σχολείου της Απειράνθου της Νάξου καταγγέλλει μητέρα δύο ανήλικων αγοριών.

Τα παιδιά και κυρίως το ένα εκ των δύο, δέχονται καθημερινά επιθέσεις συνήθως από συγκεκριμένους μαθητές του δημοτικού σχολείου, αλλά και του Γυμνασίου Τραγαίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο αφού πριν από λίγες ημέρες με επίθεση τους τραυμάτισαν το 9χρονο αγόρι στα χέρια και στον ώμο.

Τραυματισμός του 9χρονου αγοριού από πρόσφατη επίθεση συμμαθητών του

Η μητέρα βρίσκεται σε απόγνωση αφού παρά τις επανειλημμένες συστάσεις στα παιδιά και τους γονείς η κατάσταση αντί να καλυτερεύει γίνεται χειρότερη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πήγα στο διευθυντή τόσο του δημοτικού όσο και του Γυμνασίου Τραγαίας και εξήγησα την κατάσταση που επικρατεί και μίλησα για το bullying που δέχονται τα παιδιά μου. Μάλιστα αναγκάστηκα να απευθυνθώ μέχρι και στον Εισαγγελέα για το συγκεκριμένο θέμα. Η αστυνομία έχει κάνει συστάσεις στους γονείς των μαθητών που επιτίθενται στα παιδιά μου και είμαι αποφασισμένη εάν δε σταματήσει το φαινόμενο να προχωρήσω σε μηνύσεις» σημειώνει στο naxostimes.

Τα παιδιά δέχονται καθημερινά φραστικές επιθέσεις αλλά και χειροδικίες (bullying) εντός και εκτός σχολείου στη μικρή κοινωνία του χωριού με αποτέλεσμα να νιώθουν φόβο και απομόνωση. Η μητέρα των παιδιών ανησυχεί για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών της αλλά και την ψυχική τους υγεία.

Επαναλαμβανόμενη εδώ και τέσσερα χρόνια η κατάσταση

Η κατάσταση όπως αναφέρει η μητέρα δεν είναι τωρινή αλλά επαναλαμβανόμενη εδώ και τέσσερα χρόνια και έχει δοθεί χρόνος στους γονείς των παιδιών, οι οποίοι δε φαίνεται να δείχνουν κανένα ενδιαφέρον. «Έχουν γίνει επανειλημμένως συστάσεις αλλά το αποτέλεσμα μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει. Δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους» τονίζει η μητέρα.

Ενημερωμένος για την κατάσταση που επικρατεί είναι και ο διευθυντής του σχολείου ο οποίος δήλωσε στο naxostimes.gr ότι ο ίδιος έχει προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες. «Το διευθετούμε το θέμα εντός του σχολείου και έχουμε προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες» τόνισε.

“Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο”

Η καταγγέλλουσα μητέρα πάντως είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε νομικό περιθώριο προκειμένου να δώσει ένα τέλος στον εφιάλτη που ζουν τα παιδιά και η οικογένεια της, φοβούμενη ακόμα και για τα χειρότερα.

«Θα εξαντλήσω κάθε περιθώριο γιατί δεν μπορώ πλέον να βλέπω τα παιδιά μου να υποφέρουν φοβισμένα και απομονωμένα. Φοβάμαι ακόμα και για τη σωματική τους ακεραιότητα. Θα πρέπει να μου σκοτώσουν τα παιδιά για να λάβουν τα μέτρα τους; Τόσα γίνονται κάθε μέρα… Εάν δεν υπάρξει λύση με συνεννόηση θεωρώ υποχρέωση μου να προσφύγω στη δικαιοσύνη. Σίγουρα δε φταίνε τα παιδιά για τη συμπεριφορά τους αλλά οι γονείς είναι αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να θέσουν τα όρια αυτής της συμπεριφοράς» σημειώνει η μητέρα των δύο 9χρονων αγοριών.

Τραυματισμός του 9χρονου αγοριού από πρόσφατη επίθεση συμμαθητών του

Πηγή: naxostimes.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης