Υπό κατάληψη τελεί από σήμερα το πρωί η ΔΟΥ Αγίου Νικολάου Λασιθίου από τους κατοίκους της Ιεράπετρας, οι οποίοι εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους διαμαρτυρόμενοι για τη μεταφορά του τμήματος του ΤΕΙ στο Ηράκλειο, καθώς και για την υποβάθμιση του νοσοκομείου της πόλης.

Η απόφαση για την κατάληψη ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα της Ιεράπετρας, σύμφωνα με την οποία οι κάτοικοι της περιοχής φέρονται να είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε στάση πληρωμών σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΗ κ.λπ., ώστε να στείλουν -όπως υποστηρίζουν- στο κράτος το μήνυμα ότι «πρέπει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του προς εμάς και τον τόπο μας, αν θέλει να εισπράττει από εμάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, θα στηρίξουν αποφασιστικά το παγκρήτιο φοιτητικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στο Ηράκλειο και θα προχωρήσουν σε συντονισμό με τις Επιτροπές Αγώνα του Αγίου Νικολάου και της Σητείας για κοινές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα. Παράλληλα, ζητούν από τη δημοτική αρχή Ιεράπετρας να προχωρήσει στην κατάθεση των παραιτήσεων των μελών της, τις οποίες έχει ανακοινώσει.

Στο μεταξύ, σε νέο γύρο κινητοποιήσεων εισέρχεται και η Επιτροπή Αγώνα του Αγίου Νικολάου, η οποία την Τρίτη προχωρεί σε κατάληψη της Αντιπεριφέρειας Λασιθίου.

Επίσης, την Πέμπτη θα ακολουθήσει νέα κατάληψη, αυτήν τη φορά στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στο Ηράκλειο, και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα Γεώργιο Δεικτάκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης Ευάγγελο Καπετανάκη και τον πρόεδρο του Συμβουλίου του Ιδρύματος Ελευθέριο Ζούρο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης