Κατάληψη στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης γιατί… το ταβάνι στάζει νερά

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 19:58
Κατάληψη στην Αρχιτεκτονική Ξάνθης γιατί… το ταβάνι στάζει νερά
Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι φοιτητές του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης, για τα άλυτα στεγαστικά προβλήματα της Σχολής.

Οι φοιτητές μαγνητοσκόπησαν τα προβλήματα που προκύπτουν τόσο εντός των αιθουσών διδασκαλίας όσο και στο κεντρικό αίθριο του κτηρίου μετά από μια έντονη βροχόπτωση, καταδεικνύοντας την ακαταλληλότητα του χώρου που στεγάζει προσωρινά το Τμήμα. Οι φοιτητές ζητούν μεταξύ άλλων αξιοπρεπείς κτηριακές συνθήκες και κατασκευή νέου κτηρίου.

Η σχολή βρίσκεται σε κατάληψη από τους φοιτητές, ενώ ο Σύλλογος Φοιτητών της Αρχιτεκτονικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει πως το πρόβλημα παραμένει άλυτο εδώ και χρόνια, ενώ πριν από μερικές ημέρες και λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε στην πόλη, έγινε για ακόμη μια φορά αισθητό.

«Για μία ακόμα φορά, το γεγονός αυτό έγινε αισθητό μετά από τις τελευταίες βροχοπτώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα να στάζει αδιάκοπα μέσα στις αίθουσες των ετών και στο κεντρικό αίθριο, να περνάνε τα νερά από τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις των ψευδοροφών και κομμάτια ψευδοροφής να υποχωρούν. Επειδή το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των φοιτητών, ως Σύλλογος Φοιτητών Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών είχαμε προβεί σε μία σειρά κινητοποιήσεων» τονίζεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.


Επιμέλεια: Ελευθερία Καρακατσίνα

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013, 21:53