Καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 07:37
Καταιγίδες σε όλη τη χώρα
Δυνατές βροχές πέφτουν σε όλη τη χώρα, όπως είχε προβλέψει με έκτακτο δελτίο η ΕΜΥ.
Οι έντονες βροχοπτώσεις ξεκίνησαν από την δυτική Ελλάδα και σταδιακά επεκτείνονται σε όλη τη χώρα.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής δέχθηκε πολλές κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια στο Ίλιον, την Παλλήνη και το Πικέρμι, αλλά και για πτώσεις δέντρων στο Κορωπί, τη Γλυφάδα και τη Βουλιαγμένη.
Ισυχρός ανεμοστρόβιλος έπληξε το Βασιλικό Ζακύνθου.

Σημαντικά προβλήματα παρουσιάστηκαν στην Καλαμάτα. Λόγω των ισχυρών ανέμων κατέπεσε το σκέπαστρο του λιμεναρχείου της πόλης.

Από θαύμα σώθηκαν οι επιβάτες ενός οχήματος που κινούνταν στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ναυπλίου – Λυγουρίου, όταν το αυτοκίνητο κατέπεσε σε χαντάκι, εξαιτίας της ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών στις περιοχές όπου έχουν αρχίσει να εκδηλώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις τα φαινόμενα που ξεκίνησαν από το Ιόνιο θα συνεχίσουν να είναι έντονα υη Δευτέρα σχεδόν σε όλη τη χώρα, την Τρίτη στα δυτικά, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανώς στη Βόρεια Ελλάδα και στην Κρήτη.

Την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα στις υπόλοιπες περιοχές.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, 07:46