Κατεβάζουν ρολά οι αστυνομικές σχολές λόγω μνημονίου

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012, 09:29
Κατεβάζουν ρολά οι αστυνομικές σχολές λόγω μνημονίου
Για τα επόμενα δύο χρόνια, οι δημοφιλείς ακαδημίες αναμένεται να βγάλουν... απαγορευτικό για τους νεοεισερχόμενους, αφού το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει ότι «για τα έτη 2013 και 2014 δεν θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης».

Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει χιλιάδες μαθητές της τρίτης λυκείου που ετοιμάζονται ήδη για τις εξετάσεις να αλλάξουν... ρότα προετοιμασίας και να επιλέξουν άλλες πανεπιστημιακές σπουδές. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) απέστειλε επιστολή προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ζητώντας διευκρινίσεις για το αν από τον νέο νόμο θα θιγούν και όσοι αστυνομικοί υπηρετούν ήδη στο Σώμα και επρόκειτο να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις για να εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές: «Παρακαλούμε όπως άμεσα εκδοθεί εκ μέρους του Αρχηγείου και της αρμόδιας υπηρεσίας σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος, προκειμένου να ενημερώσουμε έγκαιρα και έγκυρα τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους, ώστε να μη σπαταλούν τον ήδη πενιχρό μισθό τους στην προετοιμασία τους ως υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012, 09:51