Την έναρξη κινητοποιήσεων, τοπικού χαρακτήρα, από την Τετάρτη αποφάσισαν εκπρόσωποι παραγωγών εσπεριδοειδών από τη Λακωνία, την Αργολίδα και την Άρτα, που συναντήθηκαν σήμερα στην Τρίπολη, με κύριο αίτημα την ενίσχυση του προϊόντος τους από εθνικούς πόρους.

Ωστόσο, άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους και να κατέβουν με τα τρακτέρ τους στη Αθήνα, για να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμυκλών Λακωνίας, Σπύρος Παπαδάκος, όλα τα εργοστάσια χυμοποίησης παραμένουν κλειστά.

Εξάλλου, αύριο το μεσημέρι, αγρότες των πέντε νομών της Πελοποννήσου με απόφαση της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης (ΠΑΣΥ) θα προχωρήσουν σε συγκέντρωση και συμβολική κατάληψη του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Τρίπολης, στο ύψος του κόμβου της Στέρνας.

Στελέχη της ΠΑΣΥ, με δηλώσεις τους από το Εργατικό Κέντρο Τρίπολης, σημείωσαν πως αν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ασχοληθεί άμεσα με τα προβλήματά τους, δίνοντας λύση στα αδιέξοδα που υπάρχουν, θα προχωρήσουν σε ολικό αποκλεισμό της Πελοποννήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Αποκλείουν και τελωνεία, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 09:04.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης