ΚΕΔΕ: Έκκληση για τη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, 04:22
ΚΕΔΕ: Έκκληση για τη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας
Επείγουσα έκκληση προς τα αρμόδια υπουργεία για τη συνέχιση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας και την τροποποίηση της υπουργικής απόφασης που αφορά στη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία απευθύνει εκ νέου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα με επιστολή που απέστειλε την Τρίτη στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και κοινοποιείται στους υπουργούς Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, τονίζει την ανάγκη άμεσης επίλυσης – μέχρι τέλος του έτους- των σοβαρών προβλημάτων που δημιουργούνται στις δομές της φτώχειας και στη συμμετοχή των εκατοντάδων παιδιών με αναπηρία στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Στην επιστολή ο Γ. Πατούλης σημειώνει: «Όπως γνωρίζετε και όπως σας είχαμε ενημερώσει με την υπ’ αριθμ.3679-20/12/2016 επιστολή μας η λειτουργία των 256 Δομών Φτώχειας λήγει στις 31/12/2016.

Ως εκ τούτου παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για τις ενέργειες στις οποίες έχετε προβεί σχετικά με την αποδοχή της πρότασης μας για την συνέχιση της χρηματοδότησης των δομών αυτών, έως την ένταξη τους στα αντίστοιχα Π.Ε.Π., δεδομένου ότι οι διαδικασίες για την συνέχιση του προγράμματος μέσα από τις Περιφέρειες στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, είναι εξαιρετικά χρονοβόρες».

Στη συνέχεια αναφερόμενος και πάλι στο πρόβλημα των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με ειδικές ανάγκες ζητεί να ενημερωθεί για τις ενέργειες του Υπουργείου σε συνέχεια της υπ’αριθ. 3702/21-12-2016 επιστολής της ΚΕΔΕ προκειμένου να επιλυθεί το μείζον πρόβλημα που αφορά στη συμμετοχή εκατοντάδων παιδιών με αναπηρία στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2016, 04:22